Zgubiony dowód osobisty, - pomocy

• Autor wątku Autor wątku pawel005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel005

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich

Ponad tydzień temu zgubiłem dowód osobisty w innym mieście niż mieszkam.. Chciałem powiadomić o tym policje i wyrobić nowy, jednak gdy następnego dnia (niedziela) wszedłem na jeden z portali społecznościowych ujrzałem wiadomość od pewnej dziewczyny iż znalazła mój dowód, podała swoj numer kom. Wszystko ok, zadzwoniłem dogadaliśmy się aby wysłała dokument na mój adres. Dziewczyna mówi że wysłała listem dowód we wtorek ale do dziś nie doszedł (właśnie minął tydzień) co bardzo mnie dziwi. Zaczynam mieć wątpliwości, co do autentyczności dziewczyny. Martwi mnie fakt iż wcześniej nie zastrzegłem dowodu w banku ponieważ myślałem że wszystko bedzie ok i dowód zostanie mi wysłany.(być moze o to jej chodziło) Czy jest możliwość sprawdzenia czy ktoś nie nabrał na mnie kredytów lub nie narobił innych nieprzyjemności ? Jeśli coś by było nie tak, czy bede mógł się jakoś obronić nie mając żadnych zaświadczeń o utracie dowodu itd :/ ? Dodam że jestem studentem dziennym i nie pracuje. Bardzo prosze o odpowiedź gdyż nie daje mi to spokoju i nie wiem co mam dalej robić.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Powrót