Zgubiony laptop -wysłany na zły adres

• Autor wątku Autor wątku karolina1123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolina1123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Tak jak w temacie mam problem z serwisem Lenovo skończyła mi się gwarancja w tym roku tego samego dnia co kupiłam laptopa Lenovo y580 w sklepie x-kom Częstochowa dnia 01.02.2013 i tu się zaczyna atak napraw gwarancyjnych i nie tylko pierwsza naprawa-17.01.2014 druga naprawa-12.02.2014 trzecia naprawa-28.05.2014 czwarta naprawa-18.07.2014 piąta to była reklamacja o niezgodność towaru z umową-22.10.2014 którą uznali i niby coś naprawili, ale usterka dalej występowała szósta naprawa-06.11.2014 siódma reklamacja o niezgodność towaru z umową-05.12.2014 bazowali na protokołach serwisu gwarancyjnego medion (Lenovo) nie uznali ósma naprawa-22.02.2015 i teraz mam ostatnią naprawę-31.01.2014, która jest jeszcze uznana jako naprawa gwarancyjna chodź po gwarancji i dostałam odpowiedz na e-maila ze laptop jest już naprawiony i wysłany dzwoniłam do Lenovo to powiedzieli ze laptop do mnie już doszedł najpierw dostałam wiadomość ze laptop powinien być 21lutego nie przyszedł następna data 23luty dalej nic nie przyszło sprawdzałam na tej stronie i pisze ze doszła paczka do jakieś firmy https://tracking.dpd.de/parcelstatus?locale=en_DE&query=01455096151991D
nie wiem co teraz zrobić rzecznik praw konsumenta kazał mi wysłać do Lenovo polska takie pismo i jakie dalsze kroki mogę kierować w tej sprawie powiedziałam rzecznikowi ze to pismo wysłałam dnia 2marcza e-mailem i ze odpowiedzieli tak 3marcza Witam serdecznie,
Wg DPD paczka została doręczona do Pana w dniu wczorajszym

W dniu 09.02.2015 przekazałem Państwu laptopa Lenovo y580 do naprawy gwarancyjnej. Zgodnie z informacją telefoniczną naprawa powinna zostać wykonana bez zbędnej zwłoki w terminie 15dni roboczych. Pomimo upływu czasu oraz licznych próśb - laptop nadal nie jest naprawiony. W związku z powyższym, w oparciu o art. 471 kc wzywam Państwa do niezwłocznego (tj. w terminie 7dni) wydania mi naprawionego laptopa lub zwrotu pieniędzy - pod groźbą skierowania wniosku do rzecznika praw konsumenta lub wynajęcia na koszt gwaranta adekwatnego laptopa zastępczego. Niezależnie od powyższego informuję również, że jeśli decyzja gwaranta nadal będzie odwlekana uznam taką sytuację za występowanie w laptopie usterki nieusuwalnej i będę dochodzić wymiany laptopa na wolny od wad

Powrót