Zgubiony papier o oddaniu butów do reklamacji

• Autor wątku Autor wątku kashido
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kashido

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. Ponad miesiąc temu oddałam buty na rekkamacje do CCC. Po 14 dniach zadzwonione do mnie, że buty są do odebrania. Niestety reklamacja została odrzucona. Chciałam się od niej odwołać więc zostawiłam buty w sklepie. Pomyślałam pare dni i stwierdziłam, że nie ma sensu pisać odwołania i chciałam je odebrać. Niestety okazało się, że zgubiłam pokwitowanie o oddaniu butów do reklamacji. Gdy pierwszy raz byłam je odebrać pani poinformowała mnie, że bez tego papierka nie wydadzą mi butów. I teraz mam dwa pytania.
1. Czy jest możliwość żebym odebrała te buty bez pokwitowania?
2. Jeśli bym ich nie odebrała czy mogą być jakieś problemy np. Opłata za ich bezpodstawne przetrzymywanie czy buty zostaną po prostu wyrzucone przez sklep?

Wystarczy, jak wylegitymujesz się dokumentem z danymi tożsamymi z tymi, które widnieją na zgłoszeniu reklamacyjnym.

A ma znaczenie adres zamieszkania? Ponieważ w trakcie miesiąca zmieniłam miejsce zamieszkania i tak samo już inne mam w dowodzie. Co prawda mam stary dowód z poprzednim adresem (tym na który składałam reklamację) i także mogę go na wszelki wypadek wziąć.

Powrót