W
wojtek.94
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mam pytanie czy jeśli mam wujka ( obywatel USA ) to mogę ubiegać się o GC/obywatelstwo. Szukałem i wynika że nie. Ale np wiem że są osoby które miały np dziadka Niemca, ojciec polakiem, dziadek umarł a wnuk ma obywatelstwo niemieckie "bo teoretycznie" mógłby nim być gdyby ojciec był, a że ten nigdy się o to nie starał to mógł być Niemcem hipotetycznie po swoim ojcu.
Moje pytanie: babka mojego dziadka miała siostrę, której wnuk to mój wujek.
Czyli mój dziadek i wujek to wnukowie sióstr. Hipotetycznie babcia wujka mogła być sponsorką matki mojego dziadka, matka dziadka swojego syna czyli mojego dziadka a on mojej matki a ona moją. Ale że to niemożliwe bo nie żyją, czy mam prawo do zielonej karty/obywatelstwa. W przypadku niemieckich paszportów tak bywa, że po śmierci zwraca się uwagę na to czy hipotetycznie moglibyśmy być obywatelami, np jak w przypadku powyżej o Niemcach. Czy i w przypadku USA takie coś istnieje? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi, proszę pisać jeśli się jest pewnym. Z góry bardzo dziękuję.
Moje pytanie: babka mojego dziadka miała siostrę, której wnuk to mój wujek.
Czyli mój dziadek i wujek to wnukowie sióstr. Hipotetycznie babcia wujka mogła być sponsorką matki mojego dziadka, matka dziadka swojego syna czyli mojego dziadka a on mojej matki a ona moją. Ale że to niemożliwe bo nie żyją, czy mam prawo do zielonej karty/obywatelstwa. W przypadku niemieckich paszportów tak bywa, że po śmierci zwraca się uwagę na to czy hipotetycznie moglibyśmy być obywatelami, np jak w przypadku powyżej o Niemcach. Czy i w przypadku USA takie coś istnieje? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi, proszę pisać jeśli się jest pewnym. Z góry bardzo dziękuję.