zk bial. a zaświadczenie o pracy 3 m-ce

• Autor wątku Autor wątku izunia84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
I

izunia84

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam
Mam pytanie mój konkubent zostal 2 lata temu wyrok 2 lata w zawieszeniu na 6 m-cy i grzywne grzywny nie wpłacił i odwiesili wyrok wcześniej nie pracował i nie miał umowy a 3 dni przed aresztowaniem dostał oferte pracy i umowy na czas n/określony czy byłaby możliwość przedterminoergo zwolnienia z ZK.Narazie jest w przejściowym a prawdopodobnie zostanie przeniesiony do popowa na odzział otwarty.Błagam pomóżcie chciałam zaznaczyć że grzywna była w wysokośći 500 zł nie wiem jak się za to zabrać ,czy mam iść i rozmawiać z wychowawcą? :?:

To była decyzja sądu i wychowawca niczego nie zmieni.
Ale mam pytanie czy został odwieszony wyrok czy była to zamiana grzywny na karę pozbawienia wolności???

odwiesili mu wyrok bo nie zapłacił grzywny miał drugą sprawe i dopiero tam zostało odwieszone
Odsiaduje 6m-cy i jak rozmawiałam z Sądem który wydał wyrok to powidzieli mi ,że można się starać o wcześniejsze zwolnienie na sprawie w sądzie ZK

po pierwsze to źle napisałaś i wprowadziłaś nas w błąd troszeczke :) w zawieszeniu miał 6 miesięcy na 2 lata...
Niestety nie będzie mógł się starać o przedterminowe zwolnienie ponieważ aby je dostać musi odsiedzieć minimalnie 6 miesięcy,a za 6 miesięcy on będzie miał koniec wyroku

No tak 6 m-cy w zawieszeniu na 2 lata ale to chyba przez ten szok zabrali mi go w niedziele i jeszce do nie nie dotarło sorki Czyli nie da sie juz nic załatwić nawet z tą pracą? szkoda bo tak mu zależało i mi również

Niestety nie da się. Skazany może zostać warunkowo zwolniony po odbyciu połowy kary ale nie wcześniej niż po sześciu miesiącach.

Tak to jest jak skazani ignoruja karę grzywny - zamiast ją zapłacic albo odpracowac w ramach pracy społecznie użytecznej :o

tak tylko że oni nawet nie wspomnieli o tym żeby odpracowac tymbardziej że nie pracował przez te 2 lat tak wiesz z zarejestrowaniem

izunia ale to się samemu pisze prośbę do sądu o zamianę grzywny na prace społeczne...sąd nigdy sam nie zaproponuje...

teraz to juz wiem że za póżno:( musze czekać te 6 m-cy i napewno będę czekać :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót