ZK Głogów

• Autor wątku Autor wątku berghasky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
berghasky

berghasky

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Cześć, czy ktoś mi morze powiedzieć coś o ZK półotwarty w Głogowie??? Chcę napomnieć że mieszkamy za granicą, ale mąż odsiaduje wyrok w ZK w Polsce.
Bardzo mnię interesują wypowiedzi o warunkowym zwolnieniu Recydywistów Sądowych w tym Zakładzie oraz doświadczenia z Wychowawcami lub Dyrektorami i Strażnikami?
Mój mąż już niedługo będzie stawał do Wokandy i chciała bym mu w jakiś kolwiek sposób pomóc. Oraz gdzie musi skazany złorzyć wniosek o warunkowe zwolnienie? Sąd rejonowy Głogów? Sąd okręgowy Legnica? A może było by lepiej aby jego adwokatka składała ten wniosek i czy to cokolwiek pomorze??? Proszę o pomocne wskazówki i z góry dziękuję. :help:

berghasky ja mieszkam koło głogowa i mam tam znajomego w tym zk wiem że z przepustkami jest spoko nie wiem jak z wokandami.Nie wiem przypadkiem czy o wokande nie pisze się do Wrocławia ,ale jak złoży wniosek u wychowawcy to on już powinnien przekazac dalej.

Magdax2 dziękuje za odpowieć ale tyle co mi wiadomo to mój mąż prawdopodobnie chce ominąć procedury przez wychowawcę i dyrektora, ponieważ trwa to jeszcze dłurzej jak bezpośrednio do Sądu.
Przepustki niestety również nie otrzymuje, bo wymówka na komisji była taka że: ukrywał się prawie 10 lat i jest to ryzykiem ponownego niepowrotu do zk jak i następną podstawą było że za kródko odsiaduje w tym zk karę oraz na podstawie opini z 99 roku jest skłonny do przestępstwa.
Ja się tylko pytam, jak długo oni mają zamiar mu życie uprzykszać???
W związku z tym pomimo tego że odsiaduje swój wyrok ponad 9 miesięcy (w tym 5 miesięcy przesiedziane w aś 1999 rok i ucieczka za granicę, a 4 miesiące teraz w zk) na przepustkę niema żadnych szans. Jak by to człowiek się nie zmieniał na pozytywne? :(

Rozmawiałam wczoraj z znajomym który 2 tyg temu wyszedł z tego ZK dostał wokande dokładnie 2 tyg przed końcem kary i się wku.......! bo teraz ma na rok kuratora! Z tego co mi mówił to z wokandami jest tam bardzo ciężko i każdy próbuje uciekac gdzie sie da! z tego co mi też mówił to 80% wieźniów tam pracuje na zasadach taniej siły roboczej!

Magdax2 serdecznie dziękuje za informacje.:rolleyes:, niestety ucieczka do innego ZK jest nie morzliwa ponieważ ma w Głogowie rodzinę. Ach, Magdax2 to że praca taniej siły roboczej jest to super, ale niestety mój Książe nie otrzyma pracy dopuki nie zostanie zamknięta sprawa z Komornikiem. A przecież już niedługo będzie stawał na Komisję / Wokandę, a oni mu uprzykrzają życie i wieczne wymówki aby mu pracy nie dać :mad::x.
Tak się zdenerwowaliśmy że postanowiliśmy dać to do Adwokata. Zobaczymy co z tego wyjdzie:?:

berghasky a Wołów nie jest daleko od Głogowa a lepsze warunki i szanse tam są..

Magdax2, byc moze ze Wolow jest lepszy, ale moj Ksiarze nie chce teraz zmieniac poniewarz bedzie stawal niedlugo do wokandy...

berghasky a kiedy ma tą wokande w Głogowie?

berghasky napisał:
Magdax2 dziękuje za odpowieć ale tyle co mi wiadomo to mój mąż prawdopodobnie chce ominąć procedury przez wychowawcę i dyrektora, ponieważ trwa to jeszcze dłurzej jak bezpośrednio do Sądu.
Przepustki niestety również nie otrzymuje, bo wymówka na komisji była taka że: ukrywał się prawie 10 lat i jest to ryzykiem ponownego niepowrotu do zk jak i następną podstawą było że za kródko odsiaduje w tym zk karę oraz na podstawie opini z 99 roku jest skłonny do przestępstwa.
Ja się tylko pytam, jak długo oni mają zamiar mu życie uprzykszać???
W związku z tym pomimo tego że odsiaduje swój wyrok ponad 9 miesięcy (w tym 5 miesięcy przesiedziane w aś 1999 rok i ucieczka za granicę, a 4 miesiące teraz w zk) na przepustkę niema żadnych szans. Jak by to człowiek się nie zmieniał na pozytywne? :(

nie ominie zbytnio procedur, i tak w zk dowiedzą się, że wysłał wniosek o pwz z głogowa. Wychowawca będzie musiał sporządzić opinię na temat tego osadzonego, zresztą szczególy masz tu: (aby nie być posądzony o zaśmiecanie wątku):

http://forumprawne.org/wieziennictwo/1097-warunkowe-zwolnienie-83.html

Powrót