Zk Herby półotwarty

• Autor wątku Autor wątku KingaTk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KingaTk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji na temat zakładu półotwartego w Herbach koło Częstochowy? Jakie są tam warunki, ile przysługuje widzeń oraz czy wypuszczają z wokand? Z góry dziękuję.

Warunki są zgodne z przepisami, widzeń przysługuje tyle, ile określają przepisy (nie jest to uzależnione od lokalizacji więzienia) a wokanda, to spis spraw sądowych w danym dniu.

forg napisał:
Warunki są zgodne z przepisami, widzeń przysługuje tyle, ile określają przepisy (nie jest to uzależnione od lokalizacji więzienia) a wokanda, to spis spraw sądowych w danym dniu.
No dobrze, tylko dlaczego jak dzwoniłam na Herby pan powiedział, że "niekoniecznie" tyle samo widzeń co w innym zakładzie?
Pisząc "wokanda" miałam na myśli sprawę sądową po dobyciu połowy wyroku. Może źle to ujęłam, ale wiem że wiezniowie stosują takiego określenia. Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź.

To dlaczego nie zapytałaś tego pana dlaczego"niekoniecznie"?A czy wypuszczają po odbyciu połowy kary-jeśli sąd zdecyduje żeby wypuścić to raczej powinni.

Esemka napisał:
To dlaczego nie zapytałaś tego pana dlaczego"niekoniecznie"?A czy wypuszczają po odbyciu połowy kary-jeśli sąd zdecyduje żeby wypuścić to raczej powinni.
Pytalam, niestety nie mógł udzielić więcej informacji. Zresztą jakbym się czegoś więcej dowiedziała to nie pisałabym na tym forum.

To może skoro nie mógł udzielić więcej informacji chodzi o samego skazanego,może coś narozrabiał i dlatego tych widzeń ma mieć mniej.A jeśli nie,to wejdź na stronę zakładu i przeczytaj o tych widzeniach.

Esemka napisał:
To może skoro nie mógł udzielić więcej informacji chodzi o samego skazanego,może coś narozrabiał i dlatego tych widzeń ma mieć mniej.A jeśli nie,to wejdź na stronę zakładu i przeczytaj o tych widzeniach.
Nie mógł ze wzgledu, że skazany tam nie przebywa(przynajmniej tak powiedział).
A na stronie jest bardzo mało informacji na temat widzeń, jeśli chodzi o Herby.

Powrót