Złamanie konkretnego przepisu p.p.s.a. przez WSA

• Autor wątku Autor wątku Romis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Romis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
WSA w Olsztynie naruszyło przepis Prawa o postępowaniu przed sądami administracyjnymi, chodzi o to że WSA wysłał zażalenia do rozpatrzenia przez NSA w Warszwaie nie czekając na odpowiedzi na te zażalenia jakie każda że stron postępowania ma prawo złożyć.
Ja byłem stroną postepowania która otrzymała zażalenie innej strony i miała prawo na nie odpowiedzieć, zrobiłem to w przpisowym terminie , ale WSA nie czekał i wysłał zazalenia do NSA.
Jaki ma więc sens pisać odpowiedzi na zażalenie skoro sąd nie czeka na nie i wysyła zażalenia do NSA.
Postanowienia NSA na zażalenia są z duzą wczesniejszą data niż złożone odpowiedzi do tych zazaleń. NSA rozpatrujac zażalenia napewno nie otrzymał mojej odpowiedzi.
Jest to nieprawidłowość WSA w Olsztynie powinien czekać na komplet dokumentów, czyli zazalenie jak i ewentualna odpowiedź na nie i dopiero wysyłka do NSA.
Co mozna zrobić napisać skargę, czy zażalenie jezeli WSA nie przestrzega zapisów p.p.s.a.

W takiej sytuacji WSA powinien przesłać twoją odp na zażalenie do NSA na podstawie par. 58 regulaminu WSA.

Nawet jeżeli WSA przesłało moja odpowiedź na zażalenia to już po tym jak zażalenia zostały rozpatrzone przez NSA.
Data postanowień NSA na zażalenia jest wczesniejsza niż data moich odpowiedzi na te zazalenia. Podkreślę, że nie przkroczyłem ustawowego terminu na wniesienie odpowiedzi.
WSA w Olsztynie poprostu nie czekał na komplet dokumentów jakie mogą napłynąc od stron w temacie zażaleń i wysłał czym prędzej zażalenia do NSA.
Popełnił błąd tylko jak ten błąd wykorzystać?

Powrót