złamanie sądowego zakazu prowadzenia pojazdów

• Autor wątku Autor wątku gmmm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gmmm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Złamałem sądowy zakaz prowadzenia pojazdów.
z waszego doświadczenia, czy jest szansa na karę w zawieszeniu?

Który to raz? Karany wcześniej? Niezależnie od wszystkiego obowiązkowo orzeczony zostanie kolejny zakaz.

pierwszy. wiem że grozi od 3 mc do 5 lat. tylko czy to w zawieszeniu czy typowo do odsiadki

miales za 1szym razem zawiasy za to? jezlei tak to juz masz odwieszony wyrok automatycznie, jezeli nie tp moze sie wybronisz napewno dostaniesz wiekszy zakaz, i jezeli nie byles nigdy karany wyrokiem z warunkowym zaiweszniem to masz szansze nie isc do kryminalu

mam prosty przyklad znajomego ktory dwa razy byl zlapany dostawal tylko wiekszy zakaz i wieksza grzywna, a innny znajomy mial zawiasy za to, niedawno go zlapali i obligatorynie to zostanie odwieszone plus pajda za nowy wystepek

ja sam mam zakaz na 4 lata chociasz nie prowadzilem, dluga historia wzialem wine za kogos kto prowadzil na podwójnym zakazie i do tej pory zaluje tego glupiego 'okazu' pomocy

prace społeczne i zakaz prowadzenia. nie dostałem zawiasów

to raczej nic Ci nie zrobia od 2014 wszedl w zycie przepis ze 1-en raz w zyciu mozesz miec zawiasy, jezeli miales to lipa, jezeli to raczej napewno dostaniesz zawiasy tym razem, chociasz ciezko przewidziec wyroki sędziów... ja bym sie nie bal w twojej sytuacji

Powrót