Źle przeprowadzona naprawa samochodu.

• Autor wątku Autor wątku Michal19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michal19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam wszystkich,
Mój problem polega na tym ,że jakiś czas temu popsuł mi się w tylnej belce nadwozia drążek skrętny z prawej strony, postanowiłem więc zregenerować całą belkę w warsztacie franceatoservice w Warszawie, po regeneracji całej belki i wymianie drążka po przejechaniu około 100 km, powtórka... po wizycie w warsztacie panowie stwierdzili ,że popsuł się wieloklin wewnątrz belki z prawej strony i bez wymiany belki na inną się nie obejdzie... Dodam ,że konsultując się z dwoma innymi warsztatami panowie stwierdzili ,że to wina złego montażu tego drążka w wyniku czego ten wieloklin w który wchodzi drążek został zniszczony. Warsztat franceautoservice natomiast uparcie twierdzi ,że to nie jego wina ponieważ drążek który wymieniali nie ucierpiał i umywają ręce... Prosił bym o pomoc co w takiej sytuacji zrobić ? wydałem na tą naprawę 1200 zł a to jak dla mnie duża suma.

Z góry bardzo dziękuję

Co mówi podpisana umowa nt zakresu usługi?
Na jaką usługę (nazwa) jest wystawiony rachunek/faktura?
Co mówi umowa nt gwarancji na wykonaną usługę?

Umowa ustna na regeneracje tylnej belki plus wymiana prawego drążka skrętnego w belce. Na paragonie jest napisane "Regeneracja Belk 1x1150" a c do gwarancji to zamieszczam jej zdjęcie:

Paragon :

Ostatnia edycja:
Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie ? Dowiedziałem się ,że najlepiej wysłać pismo gwarancyjne do tego mechanika, tylko nie wiem do końca co w nim napisać. Czy warto też zgłosić sprawę do UOKIK ?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

Powrót