Zle warunki pracy i znecanie sie psychiczne

• Autor wątku Autor wątku Arbik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arbik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam chcialem sie podzielic taka sytuacja mam umowe o prace na pol roku to juz druga taka moja umowa,bardzo bym chcial ja rozwiazac bez okresu wypowiedzenia w trybie nadzwyczajnym,lub natychmiastowym.Powody:mieszkam z pracownikami mojego zakladu pracy(firma wynajmuje mieszkanie) jestem ponizany ,pracownicy bardzo duzo pija ,ostatnio zdemolowano mi pokuj ,wyzucono pranie wraz z suszarka na dwur,jeden z pracownikow w amoku chcial mnie pobic i grozil mi smiercia,przez co musialem uciec z tego lokum w nocy,jakims przypadkiem w tym zamieszaniu moj tel zarejestrowal jak ta osoba sie nademna zneca wyzywa i grozi smiercia.Co mam zrobic wy rozwiazac. Taka umowe poniewaz teraz czuje sie skrzywdzony psychicznie i boje sie znow tam wracac tym bardziej ze mam rodzine i dzieci.Prosze o pomoc

Iść do firmy z tym? Aby zapewnili ci inne mieszkanie, przedstawić im dowody. Tym bardziej, że je masz.

Jeżeli Firma szanuje pracowników to powinna Ci pomóc i doradzić.

Tylko ze ja nie chce tam pracowac pracodawca przez trzy miesiace pobieral mi oplate ze wozi mnie do pracy gdzie sam chodzilem po 8km do niej. Piechota.Wielokrotnie rozmawialem z pracodawca o tym jednak on ma to w d ...i ciaglee mowil ze odda i ze odda itp.Pracujac po 10h zarabiam 900e. Moj kierwonik ma wszystko gdzies ze brak obowia do pracy ze godziny kradna bo co miesiac po 50h brakuje i znow ide do szefa a on mowi ze odda i ze odda tak miesiacami.

To samo bylo z klasa podatkowa przez cztery miesiace mialem 6 klase mimo ze po miesiacu pracy dalem zaswiadczenie z urzedu finansowego ze mam 1 klase.oczywiscie wyrownanie dostalem ale przez cztery miechy zarabialem 500e co powaznie odbilo sie na sytiacji finansowej mojej rodziny.Dlatego prosze o porade jakim systemem najkozystniej rozwiacac umowe(6 miesiecy koniec w kwietniu) dziekuje

Widze ze raczej fachowej porady nie dostane ,bo rady typu porozmawiaj z kierownikiem sa bez sensu,gdyz kierownik gdzies to ma a o szanowaniu pracownikow mozna zapomniec.

Powrót