ŹLE WYPISANA GWARANCJA

• Autor wątku Autor wątku maras_28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maras_28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
mam problem: kupiłem telewizor byłem szczęśliwy lecz do czasu gdy zniknął raptownie dźwięk gdy zadzwoniłem do serwisu i zgłosiłem reklamację okazało się że gwarancja jest źle wypisana!!! tzn. do karty gwarancyjnej sprzedawca wpisał nie ten numer co trzeba-idiota! nie zwróciłem na to zbytniej uwagi przy kupnie(kupno za gotówkę), jednak Pan z serwisu nie naprawił mi telewizora i jeszcze zażądał ode mnie zwrotów kosztów przyjazdu, oczywiście nie zapłaciłem! Wkrótce potym zacząłem załatwiać sprawę w sklepie, tam zapewnili mnie że wkrótce to załatwią dodali również że mam opłacić koszta duplikatu karty gwarancyjnej, lekko się tym obuzyłem ponieważ uważam że ja za błąd jakiegoś sprzedawcy nie powinienem ponościć jakichkolwiek kosztów! Po ok dwóch tygodniach poszedłem do sklepu dowiedziec jak się sprawy mają, okazało się że nawet palcem nie ruszyli w tej sprawie, co mnie bardzo zdenerwowało! Zrobiłem im awanturę która trwała ok pół godziny, kierownik powiedział mi że wystawi ten duplikat lecz ja juz byłem tak zdenerwowany że zażądałem nowy telewizor.
Moje pytanie: czy mam prawo żądać takiej reklamacji i cza skarga na ten sklep do głównej siedziby coś pomorze!! prosze o odpowieź

Prosze reklamować na podstawie ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej - tam wystarczy tylko dowod zakupu.
A nieuczciwe praktyki sklepu mozna zglosic do Rzecznika Praw Konsumenta, Panstwowej Inspekcji Handlowej, Federacji Konsumentów.

Pozdrawiam:)

Powrót