Źle wypłacony ekwiwalent

• Autor wątku Autor wątku Fiiga87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fiiga87

Użytkownik
Odpowiedzi
89
W świadectwie pracy mam napisane , że wykorzystałam 20 dni urlopu. Więc powinno zostać 6 do wypłacenia. Tymczasem teraz mam pasek za wrzesień w którym widnieje ekwiwalent za niewykorzystany urlop i jest on tylko za 7 godzin. Co teraz ?

Jaki masz wymiar urlopu rocznie. Od kiedy do kiedy była umowa? Ile urlopu wykorzystałas w tym roku?

Umowa na czas nieokreślony. Wymiar urlopu 26 d
ni. W lipcu pasek pokazywał 19,889 urlopu. Wsierpniu miałam 1 dzień. Wcześniej skrócone wypowiedxenid . Kazano mi iść na 12 dni urlopu od 13 września. I wtedy patrzyłam na program do wypisyanua urlopu i było tam 18.889 urlopu. Teraz przejzalam inne paski i za okres 1.08 do 31.08 mam że pozostało urlopu 0.889 i niewykorzystany 12 dni. Jakim cudem ???

Nadal nie odpowiedziałas na pytania. Ile urlopu wykorzystałas w tym roku u tego pracodawcy? Bo wymiar mamy 26 dni, rozumiem że prace skończyłaś z końcem września tak? Czyli za ten rok należny urlop to by było 20 dni. Ile wykorzystałas od stycznia do końca września.

Tak stosunek pracy ustal 30 września. Nic z tego nie rozumiem wymiar urlopu 26 dni...włącznie z tymi 12 na wypowiedzeniu wykorzystałam 19 dni , to ck z resztą?

Tak stosunek pracy ustal 30. września. Wykorzystałam 19 dni urlopu co z tymi 6cioma?

Czyli wszystko jest dobrze. Urlop naliczany jest proporcjonalnie do okresu zatrudnienia. W twoim przypadku 9 miesiecy to 20 dni urlopu- 19 wykorzystałas i 1h więc wychodzi zapłata za 7h. 26 jest za przepracowany cały rok a ty pracowałaś 9 miesiecy. Kolejne 6 to już w nowej pracy jeśli pracujesz od października oczywiście. Jeśli nie pracujesz to nie ma urlopu.

Powrót