U
urbannn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Witam. Mam takie pytanie, bo czegos nie rozumiem a mam nadzieje ze znajde tu kogos naprawde kompetentnego kto mi odpowie na to pytanie. Jezeli osoba, ktora zleca zabojstwo (do ktorego na szczescie nie doszlo gdyz ten co mial je wykonac za pomoca ostrego skalpela zamiast trafic w serce trafia centymetr obok - w pluco, ale jego zamiarem bylo trafienie w serce aby zabic co jest udokumentowane przez lekarzy i policje/prokuratora(?) ) zostaje zlapany na goracym uczynku (policja zastosowala swego rodzaju prowokacje, sledzili go i czekali az zaatakuje, oczywiscie mieli zapobiec uzycia tego narzedzia ale niestety sytuacja wyrwala sie spod kontroli [szczescie w nieszczesciu ze potencjalna ofiara wyszla z tego bez szwanku] ). Osoba ta w koncu zostala zlapana, dzis sie dowiedzialem ze chca ja wypuscic, bo jak sie okazalo wczesniej lekarze psychiatrzy uznali ja za niepoczytalna, ale czy mimo tego maja prawo go wypuscic? Ta osoba nadal chce zabic a np. Art. 258. mowi wyraznie ze taka osoba powinna byc aresztowana. Czy moga go wypuscic mimo ze jest niepoczytalna? Wazne. Prosze o odp. Dziekuje