zmiana adresu lokalu - aport do spółki komandytowej

• Autor wątku Autor wątku mgg_75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mgg_75

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam!

Osoba fizyczna wniosła do spółki komandytowej prawo do korzystania z budynków, oznaczonych adresem, bez innego oznaczenia nieruchomości, na której budynki się znajdują (np. KW, czy nr działki). Oznaczono tylko "prawo korzystania z hali położonej na nieruchomości w Pcimiu Dolnym przy ulicy Zabawnej 123".
Zmieniła się nazwa ulicy, przy której te budynki są posadowione (nie na podst. "ustawy dekomunizacyjnej").

Czy konieczna jest zmiana umowy spółki komandytowej w zakresie opisu prawa użytkowania, poprzez wskazanie nowej nazwy ulicy?
Czy wystarczy np. zawiadomienie tej osoby fizycznej o zmianie adresu budynków?

Z góry dziękuję za podpowiedzi :)
Pozdrawiam.

Zmiana umowy nie , co najwyżej składasz nowy tekst jednolity umowy a składasz tylko zawiadomienie do KRS o zmianie na podstawie informacji z gminy - te zmiany są z mocy ustawy dekomunizacyjnej zwolnione od opłat
zawiadomienie osoby fizycznej ????? skoro wniosła to chyba zna adres

kisek napisał:
Zmiana umowy nie , co najwyżej składasz nowy tekst jednolity umowy a składasz tylko zawiadomienie do KRS o zmianie na podstawie informacji z gminy - te zmiany są z mocy ustawy dekomunizacyjnej zwolnione od opłat
zawiadomienie osoby fizycznej ????? skoro wniosła to chyba zna adres
No ale jak nowy tekst jednolity bez zmiany umowy spółki??? To co ja mam ujednolicać, skoro nie zmieniam umowy?
Napisałam, że ta zmiana _nie_ jest na podstawie ustawy dekomunizacyjnej.
Miałam na myśli zawiadomienie od tej osoby fizycznej dla spółki.

Dziękuję za podpowiedź :)

Powrót