Zmiana cen podczas leczenia ortodontycznego

• Autor wątku Autor wątku Vanilka1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vanilka1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Zwracam się do Was z zapytaniem dotyczącym zmiany cen po roku leczenia ortodontycznego :)
Przed rozpoczęciem podpisana wg mnie została „umowa” zwana planem leczenia, w której wymienione są przewidziane procedury, na końcu wymienione są również ceny.
Po roku leczenia cena nagle zmieniła się o 100zl, co w perspektywie wizyt co 6tyg jest jest już sporym wydatkiem.
Kierownictwo kliniki nie uważa, ze plan leczenia jest umowa i tłumaczy decyzje wzrostem cen materiałów.
Czy mnie jako klientowi przysługują tutaj jakieś prawa do egzekwowania podpisanej wg mnie umowy?

Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi :)

wg mnie została „umowa” zwana planem leczenia
Wszystko zależy od tego czy "plan leczenia" to faktycznie umowa. Możesz wkleić jego treść bez danych osobowych?

Moim zdaniem mozna uznac to za umowe. Ale w ostatecznosci pozostaje ci tylko droga sądowa lub UOKiK.

A jak polecałabys to ‚ugryzc’ ? Rozmowa z managerem nie przyniosła skutku, on twierdzi ze plan nie jest umowa ;) powinnam udać się do prawnika żeby sporządził jakieś pismo i im przedstawić czy jakie kroki podjąć inne ?

Umów się do lokalnego rzecznika praw konsumentów, taka wizyta jest darmowa, on zajmie stanowisko, a w razie potrzeby wstawi się za tobą i wyślę odpowiednie pismo. Ostatecznie kozę cię tez reprezentować w sądzie.

Powrót