Zmiana decyzji o ograniczeniu zajęcia wynagrodzenia.

• Autor wątku Autor wątku XcutioN
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

XcutioN

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Byłem umówiony telefonicznie (rozmowy nagrywane) z komornikiem, że po dokonaniu przeze mnie pierwszej wpłaty uzgodnionej kwoty, odstąpi od zajęcia całości wynagrodzenia (umowa zlecenie) i ograniczy zajęcie. Dokonałem wpłaty i zadzwoniłem po dwóch dniach aby potwierdzić czy wszystko w porządku. Wówczas otrzymałem informację, że mają jakąś zmianę systemu i nie widzi jeszcze mojej wpłaty. Pani poprosiła mnie o przesłanie mailem potwierdzenia przelewu, a wtedy w mailu zwrotnym odeśle mi skan pisma o ograniczeniu, które wyśle również pocztą tradycyjną do firmy, żebym zdążył przedłożyć je przed wypłatą. Ponownie zrobiłem jak chcieli ale skanu owego pisma nie otrzymałem. Dziś zadzwoniłem, żeby dopytać dlaczego jeszcze go nie mam i Pani poinformowała mnie, że jest odmowa ograniczenia. Stwierdziła, że taką decyzję podjął Pan Komornik. Nie była w stanie mi tego wytłumaczyć dlaczego zmienił zdanie. Zostawiłem swój nr. telefonu i czekam teraz na telefon od Pana Komornika celem wyjaśnienia sprawy. Moje pytanie jest następujące - Czy pomimo wcześniejszych ustaleń i spełnienia warunków przez moją osobę, nadal mógł od tak zmienić zdanie?

Pozdrawiam

Czy wniosek o ograniczenie egzekucji wniesiono na piśmie do komornika.

No właśnie niestety nie. Było to uzgadniane telefonicznie, przy czym rozmowy były nagrywane.

XcutioN napisał:
No właśnie niestety nie. Było to uzgadniane telefonicznie, przy czym rozmowy były nagrywane.
Z komornikiem sądowym rozmawiamy tylko za pomocą pism, więc proponuje wnieś odpowiedni wniosek do komornika.

Ale czy to coś teraz pomoże w momencie, kiedy zmienił zdanie?

Tego nie wiem ale spróbować można to nic nie kosztuje.

Powrót