Zmiana haseł na portalach

• Autor wątku Autor wątku risse1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

risse1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Mam pytanie jak mam sie bronić. Otórz sprawa jest taka, zmieniłem dziewczynie hasła na portalach typu onet , epuls. i ona to zgłosiła na Policje. Jak mogę sie bronić? dodam że hasła mi zostały podane, a po zatym ona czesto była u mnie na komputerze,.

czy moge sie własnie tym bronic ze znałem jej hasła wiec kradziezy nie było. a co do zmiany to ona była na moim komputerze i może sama zmieniła/./?

jakie wyroki zapadaja w takich sprawach, to wogole jest przeciez mała szkodliwośc społeczna...

prosze o rady..

nie mialeś prawa zmieniać haseł do nie swoich kont (bez względu czy znałeś te hasła czy nie) - art. 268 &1 i 2 KK

wiem ze nie miałem prawa... ale chciałbym sie z tego jakoś wybronić...

A może są szanse na warunkowe umorzenie postępowania?

Powinieneś się jednak zastanowić nad tym co chcesz powiedzieć - jeżeli będziesz wypierał się winy to nie spełnisz warunków zastosowania warunkowego umorzenia.

http://forumprawne.org/prawo-karne/207-warunkowe-umorzenie-postepowania.html

I co ważne w rozumieniu przepisów byłbyś osobą niekaraną więc możesz spokojnie przemilczeć ten fakt ubiegając się o pracę.

a jakbym obrał linie obrony wypierającej sie temu faktowi, czy wtedy jak udowodnia mi winne moge liczyc na to warunkowe umorzenie postepowania??

wskońcu mała szkodliwośc społeczna jest i ja nigdy nie byłem karany...

nie jest to mała szkodliwość czynu?? to jest poczta nie zadnego przedsiębiorstwa czu coś, i zwykły epuls...

pytałem koleżanki która jest na 3 roku prawa i mówiła ze to mała szkodliwość czynu.

risse1987 napisał:
pytałem koleżanki która jest na 3 roku prawa i mówiła ze to mała szkodliwość czynu.

to z tej malej szkodliwosci dostaniesz zarzuty i sprawę karną...:P

o takie bzdety że tak napisze? jak dobrze bede sie bronił, tym ze ona była u mnie na komputerze pisala o hasłach, to powinno mnie obronić przeciez

Nie lepiej się dogadać? To czyny ścigane na wniosek...

>o takie bzdety że tak napisze? jak dobrze bede sie bronił, tym ze ona była u mnie na komputerze pisala o hasłach, to powinno mnie obronić przeciez

A chcesz się przekonac? ;)

Powrót