Zmiana nazwiska

• Autor wątku Autor wątku ewcia_l1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

ewcia_l1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam czy mógłby mi ktoś pomóc jak uzasadnić zmianem nazwiska z dwuczłonowego na jednoczłonowe? ? Jestem 10 lat po ślubie, chciałabym mieć tylko nazwisko męża. Całość jest strasznie długa i ciężko się czasem zmieścić w rubrykach z podpisem. Ogólnie listy juz dawno podpisuje nazwiskiem męża. I po takim czasie wiem ze nie była to dobra decyzja na dwa nazwiska.
Bardzo proszę o odpowiedź .

ewcia_l1 napisał:
chciałabym mieć tylko nazwisko męża. Całość jest strasznie długa i ciężko się czasem zmieścić w rubrykach z podpisem. Ogólnie listy juz dawno podpisuje nazwiskiem męża. I po takim czasie wiem ze nie była to dobra decyzja na dwa nazwiska.
To bardzo dobre uzasadnienie, praktyczne.

Drodzy,

Proszę o pomoc w poniższej sprawie.
Złożylam wniosek o administracyjną zmianę nazwiska w odpowiedzi uzyskalam informacje, że zmiana jest możliwa lecz nie na nazwisko które wybrałam. Nie chcę przyjąć nazwiska spokrewnionego, nie chce nazywać się byle jak, chcę nosić nazwisko które coś dla mnie znaczy i tak jest w tym przypadku. Nazwisko należało do osoby dzięki której żyję i dlatego chciałabym je przyjąć. Niestety od lat już nie ma jej z nami a urząd chciałby ja przesłuchać. Proszę Poradźcie mi co zrobić w takiej sytuacji Jak uzasadnić wybór takiego nazwiska nazwiska rzadkiego. Ogromnie wam dziękuję za pomoc

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót