Zmiana nazwy spółki z o.o.

• Autor wątku Autor wątku mglena
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mglena

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam serdecznie

W najbliższym czasie moja firma zmieni nazwę z YYY sp zoo na YYY xxx Sp. zoo. Zmianie nie ulega REGON,NIP( te zostaną zaktualizowane), KRS ani siedziba firmy-czy w związku z tym muszę aneksowa wszystkie zawarte umowy, nawet te z pracownikami???
Z informacji które posiadam wywnioskowałam ze nie muszę bo podmiot jest ten sam ale uzasadniając swoje zdanie chciałabym sie wesprzeć fachowa opinią,.

Bardzo proszę o informacje i pomoc.

a czy aneks do mowy spółki zmieniający jej adres powinien być zawarty w formie aktu notarialnego, cz wystarczy uchwałą wspólników wraz z podpisem wszystkich wspólników??

Zosia, rewt: chodzi o zmianę adresu (ul. Kwiatowa) czy siedziby (Miasteczko)?

chodzi o zmianę adresu (ul. kwiatowa) siedziba ta sama (to samo miasto).
A czy jeśli robię te zmiany wymyśliłam, że za jednym zamachem aktualnie tez PKD, czy w związku z tym RG-1 z nowymi kodami razem z drukiem KRS Z-03 i NIP-2 składam do KRS ze stosowną opłatą i sami z KRS prześlą do Urzędu statystycznego i Skarbowego w ramach tzw: "jednego okienka"?? czy nadal wszystko do każdego Urzędu oddzielnie??

W umowie spółki jest przecież tylko siedziba, a nie adres, więc do zmiany adresu nie trzeba zmieniać umowy spółki.

więc co tylko aneks bez potrzeby wizyty u notariusza?? bo w KRS jest siedziba i adres spółki czyli na podstawie aneksu czy uchwały wspólników??

Zmiany w KRS bedzie trzeba dokonac, bo ulegly zmianie dane tam zawarte- adres. Wizyta u notariusza nie jest konieczna, wystarczy uchwala wspolnikow o zmianie adresu + odpowiedni wniosek do krs z ta uchwala.

Ok w porządku, a czy wraz z drukiem Z03 do kRS i uchwałą wspólników o zmianie adresu dołączam tez umowę najmu lokalu i zaktualizowaną umowę spółki?? rozumiem tez ze w ramach "jednego okienka" do kRS oddaje też wypełnione druki do urzędu statystycznego RG-1 i do Urzędu Skarbowego NIP-2 i VAT-R??

A nie trzeba przedstawiać dowodu na nowy adres...np w postaci umowy najmu?

też mnie to zastanawia, czy zgłaszajac zmianę sresu sp z o.o. mależy dołączyć umowę najmu??

Powrót