Zmiana obywatelstwa

• Autor wątku Autor wątku Eter
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Eter

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam, chciałbym zmienić obywatelstwo na kanadyjskie, przy czym do samej Kanady mam zamiar wyjechać na stałe dopiero po roku, może dwóch lat od otrzymania.
Pytanie tylko, jakie muszę formalności wypełnić i gdzie się z tym udać. Po drugie, czy będe podatki płacił podwójnie przy podwójnym obywatelstwie ?

Dziwny z ciebie gość.
Pisac i czytac nauczyli cie nad Wisla. Zapewne w podziece chcesz sie zrzec polskiego obywatelstwa w dodatku nie majac zadnego innego.
A czy ty myslisz ze my tu w Kanadzie na ciebie czekamy i zostaniesz tu wpuszczony jako bezpanstwowiec, bez papierów, moze jak talib ?
Glupota przerasta ludzka miare.
Mozna zwiedzac swiat turystycznie ale emigracja to nie to samo
Ciekawe z jakich okolic sie wywodzisz dziwny gosciu i ile masz lat.

Pozdrawiam Georges
Kanada

hehe, dobre.

Ja miałem inne pytanie odnośnie bycia 'państwowcem', a konkretnie o dowodach osobistych.
Coś tam szemrają odnośnie bioczipów, mnie to trochę niepokoi przyznam szczerze, przypomina mi to opcję 'bydlęcą', bo człowieka by się potraktowało prawie jak krówkę, której do celów statystycznych do głowy się wszczepiło w ucho jakiś kolczyk.
Co na to prawa człowieka?

pozdrawiam

jak na razie to nie bardzo mozna byc "bezpanstwowcem" , po prostu glowa panstwa nie zgodzi sie na odebranie obywatelstwa bez wczesniejszego przyzniania innego

Powrót