Zmiana pełnomocnika- prosze o przeniesienie do prawa karnego

• Autor wątku Autor wątku Anilek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anilek

Stały bywalec
Odpowiedzi
619
Jestem oskarżycielem posiłkowym, czy jest szansa zmienić pełnomocnika, niestety przyznany adwokat jest mało zaintersowany tym co się dzieje. W ogóle skontaktować się z nim to jakiś cud. Sprawa toczy się juz drugi rok a ja z nim zamieniłam może 2 zdania, ewidentnie jestem zbywana.
Proszę mi powiedzieć ponieważ sprawa kolejna jest wyznaczona 28 lipca, czy bedę musiała złożyć wniosek o przesunięcie terminu?
Prosze o ewentualne wskazówki jak napisać wniosek o zmianę adwokata oraz o przesunięcie terminu ( bo mogę nie zdążyć chyba).

Będę jeszcze próbowała dodzwonić się do obecnego adwokata ale już mam nerwa bo czuje się jak intruz po prostu nie ma dla mnie czasu :(

Zmiana jest dopuszczalna. Należy złożyć wniosek do Sądu wskazując powody dla których żądasz zmiany. Jeśli uzasadnienie będzie sensowne może dojść do zmiany. Decyzję podejmie Sąd.

Nie pogorszy to sytuacji na rozprawie?
Aha i co najważniejsze czy każdy obrońca z Urzędu tak traktuje ludzi? Bo jak tak to nie ma sensu zmieniać....:(

Tak mi jeszcze przyszło do głowy, jak Sąd nie wyznaczy innego pełnomocnika to ten obecny to juz w ogóle będzie się odgrywał bo będzie wiedział co pisalam ....?

no to pierwsza próba dzwonienia nie udana-Pan nie odbiera, wczoraj o 18 odburknął tylko, że już nie pracuje. No cóż.

Ostatnia edycja:
znowu nic godz.10.15 bezskuteczny kontakt, mam tego powyżej dziurków

>Aha i co najważniejsze czy każdy obrońca z Urzędu tak traktuje ludzi?

Jaka płaca, taka praca...

>wczoraj o 18
>godz.10.15

Chyba dzwonisz o złych godzinach. Adwokaci zazwyczaj pomiędzy 9.00 a 14.00-14.30 siedzą w sądach. Miałby odbierać telefon na sali sądowej?

Powrót