zmiana profilu w technikum w 2 semestrze.

• Autor wątku Autor wątku kamil777444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil777444

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam.Chciałbym zmienic profil w technikum aktualnie jestem na profilu informatycznym.Trwa juz 2 semestr a ja nie chce zostać informatykiem.Moge śię przepisac w 2 semestrze? Zdąże zaliczyc 3 przedmioty zawodowe i j.niemiecki? Bo ja mam francuski a tam jest niemiecki.Zostały niecałe 2 miesiące nauki.Moge się przepisać? I czy zdąże zaliczyć te 4, przedmioty?Proszę o szybką odpowiedź.

Przenieść się możesz, ale w szkołach mamy za chwilę matury, egzaminy zawodowe i takie tam. Wynika stąd to, że w obecnej chwili żaden dyrektor szkoły nie wyrazi zgody na przyjęcie Ciebie do innej szkoły lub w tej szkole dyrektor wyrazi zgodę (a tak właściwie to Rada Pedagogiczna ) na takie przeniesienie.
Z decyzją proponuję zaczekać do września. Obecnie na to po prostu za późno.

Dziękuje.Szkoda chciałem się przenieść na inny profil nie chcę siedzieć przed komputerem.Nie chce tracić roku na zmianę profilu.W 2 klasie mogę się przepisać na inny profil czy pozostaje mi już tylko liceum?

Możesz nawet rozpocząć drugą klasę w innej szkole już od września. Po uzyskaniu promocji w obecnej szkole i otrzymaniu świadectwa złóż natychmiast wniosek o przyjecie do klasy II w nowej szkole. Reszta niestety zależy od dyrektora tej nowej szkoły. Sądzę jednak, biorąc po uwagę obecny niż demokratyczny, że nie powinno być z tym problemów.

Nie będę miał żadnej 2 na świadectwie 3/4/5 więc myślę, że nie będzie problemu. Więc w 2 klasie mogę zmienić profil? Szkoły nie będę zmieniał ponieważ w tej co się uczę zawodu informatyk jest inny profil, który mnie zainteresował.

To moge zawód zmienić w 2 klasie?

Tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania " Rozporządzenie w sprawie warunków i trybu przyjmowania uczniów do szkół publicznych oraz przechodzenia z jednych typów szkół do innych"

Powrót