Zmiana przychodni a historia pacjenta

• Autor wątku Autor wątku Mateusz28krk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

Mateusz28krk

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Witajcie

Nie wiem czy odpowiedni dział wybrałem, ale nie mogłem znaleźć innego. Pytanie mam takie chciałbym zmienić lekarza rodzinnego co wiąże też się z nową całkiem przychodnia w innym miejscu .. Czy lekarz rodzinny "nowy" będzie widział moją historię leczenia oraz wystawianego L4 ? Będzie miał wgląd kiedy było wystawione i na co dokładnie ?

Nie będzie widział. Moja lekarka zmieniała przychodnie i ja razem z nią. Musiałem poprosić starą przychodnie o odpłatne zrobienie ksero dokumentacji. O tyle byłem w dobrej sytuacji, gdyż lekarka powiedziała mi jakie konkretnie dokumenty muszę skserować i było ich kilka. Np. zlecenie specjalisty na wypisywanie mi leku na tzw., czyli ryczałt. Leczyłem się i leczę u niej od wielu lat, więc znała moją historię. Ale za ksero sporo stara przychodnia zaśpiewała, ale chyba ze złości i na mnie i na tę lekarkę.

A to było kiedy ?

To rozumiem, że tylko przychodnia ma wgląd i każdy lekarz pracujący w niej ? czy tylko dany lekarz rodzinny? ..

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W tej, której jestem teraz każdy lekarz prosi recepcję o przesłanie z ich serwera mojej kartoteki. Ale akurat mam wiedzę ze oprogramowanie jest kupione przez tą przychodnię (zakładał sieć mój kuzyn) i nie ma żadnego wyjścia programu na zewnątrz przychodni. Nawet lekarz rodzinny nie ma dostępu do tego w domu. Wszystkie zewnętrzne badania są skanowane poprzez recepcję. Tak więc myślę, że to o co porosisz oni muszą Ci wydrukować i fizycznie musisz przenieś do innej przychodni. Historię recept, wizyt, zabiegów masz na portalu pacjenta.gov.pl.

To nie jest problem prawny. Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót