Zmiana regulaminu t-mobile i kara

• Autor wątku Autor wątku Oskar93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Oskar93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam wszystkich forumowiczów.
Na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli taki temat już istnieje ponieważ użyłem opcji szukania i nic nie znalazłem.

A więc sytuacja klaruje się tak:
W styczniu tego roku została podpisana w t-mobile umowa na taryfę rodzina 110 na 24 miesiące.

Od 1 września t-mobile zmieniał regulamin usług (oferta JUMP)

Ja znajdując na stronie operatora komunikat na ten temat, przeczytałem że zmiana dotyczy abonamentów podpisanych w takich i takich terminach, na takie i takie umowy. Nasza umowa została podpisana w odpowiednich terminach na wskazaną taryfę. Niżej było żeby skonsultować się w najbliższym punkcie.

Jako że miałem z narzeczoną dwa numery to najpierw zapytaliśmy o jeden i została nam przedstawiona cała nowa oferta, chcieliśmy zapytać w tedy o ofertę na drugi numer, to konsultant poinformował nas że będzie taka sama ponieważ oferta zmienia się jednakowo dla wszystkich abonamentów bez telefonu.

Z takową wiedzą postanowiliśmy zrezygnować z usług t-mobile na podstawie zmiany regulaminu.

Niestety na ten drugi numer została nałożona kara w wysokości ponad 4000zł.

T-mobile rozpatrzyło pisemną reklamację negatywnie, niestety nie przystąpili również do medjacji przed UKE, stwierdzając że kara została naliczona zasadnie.

Dziwi nas też fakt że kara jest taka wysoka ponieważ gdybyśmy zostali do końca umowy to wszystkie abonamenty wyniosły by w sumie około 800zł

Pytanie brzmi...?

O co przyszedłeś zapytać na forum...?

Czy chciałeś tylko opowiedzieć swoją historię...?

Przepraszam najmocniej. Moje pytanie brzmi czy macie może pomysł co można z tym zrobić?

Nie znamy treści umowy jaką podpisaliście.

Polecam wizytę u Miejskiego Rzecznika Konsumenta z kompletem papierów.

Witam. Niestety i Rzecznik Konsumenta i Urząd Komunikacji Elektronicznej nam nie pomogli. Udało się nam to załatwić przez kierownika salonu w którym uzyskaliśmy wyżej omawianą odpowiedź.

Powrót