Zmiana spłaty majatku po ugodzie rozwodowej

• Autor wątku Autor wątku rafaghub
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafaghub

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
W lipcu 2021 roku uprawomocnił się wyrok rozwodowy.Syn 8 lat i córką 3 lata zostali razem z matką,dlatego zgodziłem się na spłatę 50 tys w 100 ratach.Mimo wszystko ,że musiałem zaczynać wszystko odnowa nie chciałem nadwyrężać jej finansowej sytuacji że względu na dzieci.Jednak wszystko uległo zmianie.Od roku mieszka że mną mój syn który ma 10 lat.Nie chciał być z mamą.Była zona zgodziła się sàdownie na pobyt dziecka u mnie.Zmienił szkołę,kolegów..myślę że jest ok.Jednak jest małe ale.Mieszkamy w starym domu ,który wymaga gruntownego remontu.Mimo że pracuje jednak nie starcza na doprowadzenie go do normalności .Chciałbym żeby dziecko wychowywało się w normalnych warunkach.Czy jest możliwość oprócz dogadania się z byłą żoną wyegzekwować prawnie od niej szybsza spłatę majatku?Ona dobrowolnie napewno się nie zgodzi.Ja nie chce od niej więcej,tylko poprostu szybciej.W innym wypadku ja musze wziąść kredyt i płacić odsetki.Podział był ugodowy i zawarty w wyroku rozwodowym.Czy to że syn mieszka że mną może być powodem do wystąpienia o szybsza spłatę?Czy to już pozamiatane i gra nie warta świeczki.Pozdrawiam

Powrót