Zmiana stopki na stronie

• Autor wątku Autor wątku jekka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jekka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam!
Jakiś czas temu po odebraniu zleconego grafikowi stylu, zwróciłem się do pewnej osoby o zakodowanie go pod CMS WordPress. Jako, iż ta osoba odwaliła dość sporą fuszerę (z tego co zauważyłem, wzięła jakiś szablon darmowy i po prostu poprzerabiała pod mój), postanowiłem wszystko po nim naprawiać. Musiałem naprawdę sporo rzeczy poprawić, aby działało poprawnie.

Co zmieniłem sam, aby było zakodowane poprawnie:
a) style (wygląd):
- menu górne (dowód: przed - po)
- menu boczne (aby nie było jako kod w pliku, a Widget w PA)
- pola (input, aby były nie jako obrazki, a jako czysty kod)
- cała stopka (usunięcie obrazków, zastąpienie ich tekstem i odpowiednie ustawienie wszystkiego, dodanie niestandardowej czcionki na stronę)
(dowód: przed - po)
- styl wyświetlania się kategorii, archiw, wpisów (dowód: kategoria, archiwum, wpis)

b) kod:
- możliwość edycji bocznego menu w PA
- news 'przesuwa się w prawo' tylko, gdy jest obrazek, a nie cały czas (strona główna)
- po kliknięciu na pole (logowanie, header) tekst znika, aby usprawnić logowanie
- zamiana wszystkich obrazków (po prostu wklejonych) na dobrze zakodowany tekst

I mam pytanie. Ze względu na ilość rzeczy jaką musiałem zrobić po tym "kodowaniu" tego pana, i tego, że on po prostu pobrał darmowy stylu i pozmieniał niektóre rzeczy (dowód: nazwa katalogu w której przesłał mi 'zakodowany' styl to nazwa tego stylu, niektóre funkcje itp. są takie same jakie ma tamten darmowy stylu, niektórych rzeczy jak wygląd archiwum czy dodawania komentarzy w ogóle nie zmienił), mogę zmienić w stopce strony "Kodowanie" na siebie?

Ostatnia edycja:
Najlepiej jednak nie tyle zmienić, co dodać swoje dane. Zawsze może się przyczepić, a co z tego wyjdzie to różnie bywa - zależy tak naprawdę od wkładu pracy i czy dana praca w ogóle miała charakter twórczy i indywidualny.

No niby prawda, jednak szlag mnie trafia, gdy widzę, jaką fuszerę odwalił i ile musiałem poprawiać.

W plikach, które mi dał zawarta była licencja GNU GPL. Co to może oznaczać w przypadku, gdy on tak na prawdę wziął tamten styl i przerobił, a ja ten mocno poprawiałem i wpisałbym siebie zamiast jego do stopki?

Ps. Dowody, że on tylko tamten styl przerobił są mocne. Plik changelog jest z tamtego stylu w ogóle nie zmieniony także jak kilka innych plików których klasy są takie same i zawartość także.

Powrót