Zmiana szkoły średniej.

• Autor wątku Autor wątku qbrq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qbrq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Cześć.
Jestem uczniem technikum, uczęszczam do klasy pierwszej, to była moja szkoła tzw. 1szego wyboru, na drugim miejscu było liceum z zespołu szkół do którego uczęszczałem w gimnazjum, na 3 miejscu już było inne technikum, zakwalifikowałem się do wszystkich szkół więc doniosłem papiery do szkoły pierwszego wyboru, czyli technikum. Teraz, po pewnym czasie zrozumiałem że ta szkoła nie jest dla mnie, odległość, więcej lekcji, no po prostu szkoła mi nie podchodzi. Napisałem podanie do LICEUM, gdzie załączyłem wyniki z egzaminu gimnazjalnego oraz świadectwo. Na drugi dzień dostałem negatywną odpowiedź, więc chciałem dziś się umówić n spotkanie z dyrektorem i omówienie tego. Dyrektor mi powiedział że decyzji raczej nie zmieni i nie ma sensu umawiać się na rozmowę, dodatkowo mówił że jest już komplet w klasie, jednakże moi znajomi z klasy mówili że od nich się wypisała jedna czy dwie osoby. Dodatkowo dostałem odpowiedź że mam słabe oceny, jednakże one są takie same jakie mają osoby w tejże klasie. A wyniki egzaminu gimnazjalnego były w sumie dobre, zadowalające. Czy jest jakiś inny sposób na dostanie się do tej szkoły?
A, jestem pod pieczą rodziny zastępczej jakby to coś pomogło.

ani przy pomocy kuratora, czy tam kogoś nic nie da rady?:/

Powrót