Zmiana szkoły z jedynką

• Autor wątku Autor wątku czaro001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czaro001

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, otóż chciałbym zmienić szkołę z LO do technikum gastronomicznego na kucharza i tu zaczyna się mój problem, otóż mam kilka zagrożeń które nie mają takiego dużego znaczenia jak NIEMIECKI, którego nie poprawię za chiny do końca semestru. Dlatego jestem ciekaw co się stanie z tą jedynką, nie bede mógł sie przenieść czy bede musiał poprawiać to w nowej szkole? bo chyba o takim warunkowym naciąganym 2 nie ma co dyskutować. I czy wogóle dyrektor patrzy na oceny z 1 semestru? Bo będąc szczerym w ogóle sie nie przykładałem do nauki bo to liceum ma tylko 64pkt progu i nawet nie ma matematyki do rozszerzenia dlatego chcę tak bardzo zmienić tę szkołę, bo się w niej męczę i chodzenie do niej sprawia mi duże problemy ze względu na stres. Średnia może ledwo 3.0 dobije, ale jestem pewien że jak bym był już w tej nowej szkole to by mi zaczęło zależeć zamiast myśleć tylko 'byle do ferii'.
Zdaję sobie sprawę że bede miał zaległości w lekcjach zawodowych, ale i tak lepsze te kilka miesięcy ciężkiej nauki i nadrabiania zaległości niż stracone 3 lata.

Zmienić szkołę możesz w każdej chwili. Twoje negatywne oceny mają takie znaczenie w tej nowej szkole, że jeżeli szkolny plan nauczania w danym typie szkoły przewiduje określony przedmiot, zwłaszcza ten , z którego masz ocenę ndst. to w tej nowej szkole, jeżeli przyjmą Ciebie do niej, będziesz musiał zdawać egzamin. Czekać Ciebie również będą egzaminy klasyfikacyjne z tych przedmiotów, które obowiązują w nowej szkole, a których Ty nie miałeś. W Twoim przypadku będą to przedmioty zawodowe. Czas i sposób zdawania tych egzaminów określi dyrektor tej nowej szkoły, On zresztą zdecyduje czy przyjąć Ciebie do szkoły czy też nie.

Podanie do dyrektora placówki do której chcesz się przeniść, on wyda decyzję tak jak napisał już Ci rawla

Powrót