Zmiana technikum na inne technikum

• Autor wątku Autor wątku Blaze Blade
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Blaze Blade

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Chciałem spytać o możliwość przejścia z technikum do innego technikum (inny profil). Chciałbym to zrobić jeszcze w 1 klasie i nie tracić roku. Interesuje mnie narazie czy istnieje w ogóle taka możliwość, nie pytam o formularze i inne tego typu sprawy. Jest połowa semestru więc czy wyglądać to będzie na zasadzie zaliczenia poprzedniego semestru w nowej szkole?
Z góry dziękuję.

tak, jest to możliwe. Piszesz podanie do dyrektora szkoły nowego technikum.
Podanie Twoje może być rozpatrzone negatywnie lub pozytywnie.
Jeżeli pozytywnie to:
- dyrektor na podstawie programu nauczania w TWOIM obecnym technikum oraz tego nowego technikum oceni różnice programowe,
- przedstawi Tobie wykaz egzaminów i terminy, na zaliczenie tych egzaminów w celu wyrównania różnic programowych,
- do chwili zaliczenia egzaminów będziesz uczniem tej nowej szkoły, jeżeli jednak nie zaliczysz ich w oznaczonym czasie, możesz zostać skreślony z listy uczniów tej nowej szkoły lub być niepromowanym do następnej klasy.
I jeszcze jedno. W technikum nie ma profili są zawody.

Ostatnia edycja:
Chciałbym jeszcze teraz spytać o potrzebne formularze i papiery. Jak ze świadectwem? Najpierw pisze w.w. podanie a po pozytywnym rozpatrzeniu odbieram je z obecnego technikum i przynoszę do nowej szkoły?
Jeszcze raz dziękuję.

Wystarczy podanie na zwykłej kartce papieru. Jezeli będzie rozpatrzone pozytywnie, reszty dowiesz się od dyrektora szkoły.

Jak złożyć podanie po 1 roku do innego technikum? Chodzi o to że na śląsku jest w użytku rekrutacja elektroniczna, a ja swojego loginu i hasła do konta tej że już nie pamiętam. Co zrobić w tym wypadku?

Witam. Mam problem.
Chodze do zawodowki mam 18 lat na wakacje podpisywałam umowe gdy byłam jeszcze niepełnoletnia.
Chce zrezygnowac ze szkoły poniewaz widze jak szefowa Mnie bardzo ale to bardzo wykorzystuje.
Moje pytanie jest takie.
Czy moge isc do Liceum Dla Dorosłych gdy nie mam zawodowego wykształcenia??
Prosze o odpowiedz:(
Z gory dziekuje ;)

Daj spokój dziewczyno, skończ najpierw tę zawodówkę. Dużo ci zostało? Wykształcenie licealne nie jest warte nic. Taka osoba wie niewiele więcej niż osoba po gimnazjum. Wszystko, czyli nic. Kończąc szkołę zawodową będziesz miała fach w ręku, a dalszą naukę zawsze będziesz mogła podjąć w przyszłości.

Mi zostały dwa lata. Poprostu sie pytam bo wiem ze i tak jak zrobie ten zawod nie bede w nim pracowac a po liceum chce isc na studium dwa lata.
Ale dziekuje za Twoja szczerosc.

Zmieniłam na podaniu profil w technikum ale badania mam już zrobione na inny profil? Trzeba je powtórzyć jeszcze raz?

Powrót