A
adrino
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
2 maja 2007 zakupiłem na Allegro pendriva za sumę 154zł, miesiac temu odesłałem sprzęt do naprawy gwarancyjnej, dostałem spowrotem naprawiony ale nie dostałem żadnego potwierdzenia, ze dokonano pierwszej naprawy gwarancyjnej. Napisałem w tej sprawie do sprzedawcy ponieważ po trzech naprawach powinienem dostać nowy sprzęt, a nie mam żadnego potwierdzenia. Sprzedawca odpisał "obecnie nie ma takiego prawa ze po 3 naprawach otrzymuje pan nowy sprzet". Zacytuję teraz fragment karty gwarancyjnej:
[cytat:3sx2ojsf]Nabywcy przysługuje wymiana towaru w przypadku gdy nie ma możliwości dokonania naprawy w ciagu 28 dni od daty dostarczenia sprzętu do serwisu lub gdy był naprawiany trzykrotnie[/cytat:3sx2ojsf]
Czy sprzedawca może tak sobie zmieniać postanowienia gwarancji pod którą mam pieczątkę firmy i podpis?
[cytat:3sx2ojsf]Nabywcy przysługuje wymiana towaru w przypadku gdy nie ma możliwości dokonania naprawy w ciagu 28 dni od daty dostarczenia sprzętu do serwisu lub gdy był naprawiany trzykrotnie[/cytat:3sx2ojsf]
Czy sprzedawca może tak sobie zmieniać postanowienia gwarancji pod którą mam pieczątkę firmy i podpis?