Zmiana warunków umowy w sieci komórkowej nałożona tylko na mnie- czy tak można?

• Autor wątku Autor wątku Natalia.K
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Natalia.K

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
w lipcu ubiegłego roku podpisałam umowę z siecią komórkową i wybrałam taryfę dla firm (abonament), ponieważ takową prowadzę za granicą. Kilka dni temu otrzymałam pismo, że moja taryfa zostanie drastycznie zmieniona tzn. wystąpią limity i znaczne ograniczenia. Oczywiście rozumiem, że sieć ma prawo do zmiany warunków umowy, ponieważ jest to zawarte w umowie ale mój kolega, który ma tę samą umowę na tych samych zasadach i z tą samą taryfą, nie będzie miał wprowadzanych zmian do umowy. Również osoby obecnie mogą wykupić taryfę bez zmienionych parametrów. Zadzwoniłam do firmy i powiedziano mi, że "za dużo ich kosztuję" i za bardzo wykorzystuję dane mi możliwości płynące z pakietu. Zatem tylko ja mam indywidualnie nałożone limity i ograniczenia, mimo że płacę jak każdy. Stąd moje pytanie: czy telefonie komórkowe mogą wybierać komu zmienią warunki taryfy, a komu nie? Rachunki są opłacane bez żadnych opóźnień, mój numer telefonu jest przekazany wszystkim firmom i ludziom, z którymi utrzymuje stosunki biznesowe. Ponadto mój numer widnieje na wizytówkach, a w tej chwili zmiana taryfy zmusza mnie do złożenia wymówienia umowy,ponieważ jest kompletnie nieopłacalna. Proszę o pomoc.

Po prostu przenieś numer do innej sieci i tyle

Powrót