Zmiana zamkow w drzwiach przez wspolokatorke.

• Autor wątku Autor wątku czosnek123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czosnek123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Sytuacja wyglada nastepujaco:
Dwa miesiace temu uprzedzilam wspollokatorke o tym, ze mam zamiar sie wyprowadzic. Od kilku miesiacy nie mieszkalam w domu, placilam jedynie za czynsz i za polowe rachunkow ( nie korzystajac ani z wody, ani pradu). W koncu postanowilam sie wyprowadzic. Powiedzialam wspolokatorce, ze zabieram rzeczy za dwa dni. Po dwoch dniach wrocilam do domu z zamiarem zabrania wiekszosci (30.09.2013). Niestety nie spakowalam kilku z nich. Wrocilam po nie nastepny dzien. Wspollokatorka wymienila zamki w drzwiach (podobno po konsultacji z wlascielem budynku) i wyjechala na weekend. Napisala mi smsa z wiadomoscia ze zamki sa wymienione, a reszte rzeczy odda mi gdy ureguluje rate za mieszkanie i zaplace za ostatni rachunek.
W czasie gdy jej nie bylo przyjechalam do mieszkania by sprawdzic czy rzeczywiscie zamki za wymienione-BYLY. Znalazlam natomiast zapasowy klucz pod doniczka, ktorym otworzylam dom i zabralam swoje rzeczy. Odlozylam klucz na miejsce.
Teraz wspolokatorka grozi mi zgloszeniem wlamania na policje.
moje pytanie brzmi nastepujaco: Czy mozna wlamac sie do swojego domu!?!?! Czy ona ma prawo takie cos zglosic i czy bede pociagnieta do odpowiedzialnosci???:

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Powrót