S
sdms
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 78
Sprawa wygląda następująco: Konsultantka operatora telekomunikacyjnego w odpowiedzi na moją reklamację wyciągnęła jakieś dziwne wnioski, które nijak się miały do treści reklamacji i wprowadziła jakieś zmiany na moim koncie. Zmiany miały dotyczyć udostępniania mojego numeru telefonu firmom zewnętrznym w celach marketingowych - jak wnioskuję z pisma, rzekomo taka zgoda z mojej strony była i konsultantka tą zgodę cofnęła. Tymczasem nigdy takiej zgody nie wyrażałem, wręcz przeciwnie, zawsze wyrażam swój sprzeciw na udostępnianie danych, wykorzystywanie ich w celach marketingowych itp. Operator nie miał zgody na wykorzystywanie moich danych w celach marketingowych. Treść reklamacji w żaden sposób nie odnosiła się do tej sprawy. Nadto, jak sprawdziłem w panelu klienta operator dokonał także innych zmian na moim koncie (zmienił status innej zgody), o których nie raczył mnie poinformować. Jeszcze dzisiaj przyszła odpowiedź od operatora, w której sugeruje, że wspomnianej zmiany mogę dokonać w dowolnym momencie, stąd wnioskuję, że osoba odpowiadająca na moje zgłoszenie nie była świadoma, że taka zmiana na moim koncie została dokonana.
Proszę o poradę, co powinienem zrobić w tej sytuacji. Jestem przekonany, że dokonując wspomnianych zmian na moim koncie Operator naruszył warunki zawartej ze mną umowy, a wydaje mi się prawdopodobne, że doszło do złamania prawa. Proszę o opinię kogoś bardziej obeznanego z kwestiami prawnymi. Dokonywanie losowych zmian przez Operatora w niezwykle istotnych kwestiach dotyczących przetwarzania danych osobowych jest niezwykle bulwersujące.
Proszę o poradę, co powinienem zrobić w tej sytuacji. Jestem przekonany, że dokonując wspomnianych zmian na moim koncie Operator naruszył warunki zawartej ze mną umowy, a wydaje mi się prawdopodobne, że doszło do złamania prawa. Proszę o opinię kogoś bardziej obeznanego z kwestiami prawnymi. Dokonywanie losowych zmian przez Operatora w niezwykle istotnych kwestiach dotyczących przetwarzania danych osobowych jest niezwykle bulwersujące.