zmywarka -zepsuta po 3 dniach! co dalej?

• Autor wątku Autor wątku aniulkapl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aniulkapl

Użytkownik
Odpowiedzi
39
witam 15.03 zamowilam przez internet zmywarke-piekarnik candy duo ,zrobila 3 prania i zaczela leciec woda. wezwalam serwis ktory przyjechal po 3 dniach -po ogledzinach stwierdzil ze jest wada producenta (nieszczelna miska)nie da sie naprawic , ale teraz mam pytanie -serwis nie zostawil mi zadnego pisma ... zadnej adnotacji ,ze byl itp , powiedzial ze sie odezwie jak cos zalatwi ale minal tydzien i zero tel , zadzwonilam do sklepu w ktorym kupowalam sprzet ale oni powiedzieli ze nie moga nic zrobic bo serwis nie wyslal do nich zadnej inf o wadliwym sprzecie - czy serwis ma jakis czas na to by powiadomic sklep ,mnie?? czy sam zalatwia sprawe z producentem omijajac sklep? nic juz z tego nie rozumiem -jestem ponad tydzien praktycznie bez kuchni ( bylam w trakcie wymiany i teraz czekam na nowy sprzet ale boje sie ze sie nie doczekam.... czy ktos sie orientuje ? prosze o odp

zadzwoń jeszcze raz na inny serwis może oni naprawią. a jak nie, to idź do sklepu i zrób im awanturę że mają kiepskich serwisantów. lepiej to, bo ze zwrotem będzie cięzko bo minęły już 2 tygodnie od dnia zakupu.

ale ja zglaszalam usterke juz tydzien temu do serwisu i do sklepu ... w tej chwili sklep mowi mi ze nie moze nic zrobic bo serwis nie wyslal do nich zadnej inf o tym ze byl i co jest nie tak , a mi gosciu tez nie zostawil zadnej kartki ?? to normalne??

zmywarka cieknie od srodka -zostala rozkrecona jest nieszczelna -wiec nadaje sie do wymiany ,tylko ze sklep nie moze wymienic bo Pan serwisant nic im nie wyslal? czy serwis ma jakis okreslony czas na takie pismo?

ja na twoim miejscu bym złożył skargę na sklep, bo to ich obowiązek aby naprawić wadliwy sprzęt który to oni sprzedają. albo znajdź jakiś inny serwis który nie należy do sklepu i poproś ich o papier że byli i że odnotowali że sprzęt jest zepsuty, i poproś ich o to żeby było na papierze i z tym idź do sklepu

no o.k. ale tak prawnie czy serwisant przyjezdza oglada -"naprawia" i nie zostawia zadnej kartki? czy to normalne ? czy gosciu powinien mi cos dac czy nie ma takiego obowiazku?

ten serwis nie byl od sklepu -dzwonilam do producenta -on wezwal serwis ,sklep tu winy chyba nie ma ,bo wszystkiego dowiaduje sie dopiero ode mnie -serwis wogole sie z nim nie kontaktuje i to mnie zastanawia...

nie jestem na 100% pewien, ale wydaje mi się że powinien ci kartkę zostawic że był. jak to z każdą reklamacja. jakiś lewy serwisant widać

tripleh87 napisał:
... idź do sklepu i zrób im awanturę że mają kiepskich serwisantów...

Co ma piernik do wiatraka? Skąd wniosek, że jakiś sklep internetowy odpowiada za pracowników jakiegoś serwisu?

Jak się nie wie co pisać, to lepiej nic nie pisać.

mi sie tez wydaje ze sklep nie ma nic do tego.. to serwisant jest jakis dziwny ..

a to ma, że ten sklep może mieć swoich serwisantów, ..jeżeli to są serwisanci tego sklepu internetowego, to można złożyć skargę do tego sklepu, a jeżeli to są jacyś inni serwisanci, to już trochę co innego......

dlatego pytam kogos kto wie czy serwis musi mi dac jakies potwierdzenie ze byl ,cokolwiek ... sklep nic teraz nie moze zrobic bo facet nie wyslal do nich zadnego maila ze by ,widzil, co popsute? mnie zastanawia postawa goscia z serwisu ...powiedzial ,ze zalatwi mi ta sprawe a ja nie mam powiadamiac sklepu...

Mhm. Sklepy internetowe mają własne wyspecjalizowane serwisy do sprzętów które sprzedają...

Porada dla autorki tematu - reklamacja z tytułu rękojmi do sprzedawcy.

napewno ten Pan nie jest z tego sklepu -poniewaz Pani z infolini (sklepu) dzwonila dzisiaj do niego trzy razy i ciagle mial jakis problem by podac usterke , dzwonila potem do mnie i mowila ze ciagle wysylaja ponaglenia do serwisu ale Pan przestal odbierac tel ...

powiem tak, niedawno byłem z komputerem do naprawy (akurat sklep od którego kupowałem też ma swój serwis), poniewaz przy wcześniejszej naprawie, nie naprawili go tak jak powinni. dzwoniłem do nich, i powiedzieli że muszę mieć papier że byłem u nich wcześniej...nie miałem tego papieru więc był przypał..ale na szczęście mieli mnie w systemie...morał?..lepiej mieć papier bo może być przypał..

reklamacja z tytułu rękojmi do sprzedawcy. co dokladnie to oznacza? wolalabym wymiane na towar sprawny , nie zalezy mi na zwrocie kasy... tylko tyle to juz trwa , najpierw 2 tygodnie remontu -wkoncu zamontowanie zmywarki i blatu - i woda na panelach :( a teraz dzwonienie od serwisu do sklepu -masakra , jak kupowalam i przelalam 3200zl to towar mialam na drugi dzien :/

wszystko jest super jak sprzet jest o.k. troche gorzej jak nie dziala... tak jak kupowalam to mialam kuriera na drugi dzien tak samo wedlug mnie kurier powinien w jeden dzien wymienic towar ....

wittka dzieki , jesli juz zlozylam do serwisu -gwarancja ,do sklepu -reklamacje -to nadal moge zglosic rekojme do sklepu? i moze ona byc zlozona przez internet czy list polecony?

ale jak mam to pismo zlozyc skoro nie mam dowodu na to ze wada jest -serwis nic mi takiego nie zostawil :/ moje zdanie ze jest taka wada wogole ma jakies znaczenie?

Powrót