Znaki faszystowskie w szkole

• Autor wątku Autor wątku debil1234567890
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

debil1234567890

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Śmieszne/głupie pytanie- czy pani na lekcji może zabrać kartkę, którą uczeń trzyma na ławce? I czy za swastyki i sierpy oraz młoty może wpisać uwagę?
Na lekcji, jak to stereotypowy gimbus, zajmowałem się rysowaniem ww. symboli na kartce, a panie podeszła i kartkę zabrała bez mojej zgody (wydarła mi ją). Czy miała takie prawo? Nie było to złamanie 256kk., bo kartki nie miałem w żaden sposób upubliczniać. W statucie szkoły też nie ma informacji na temat tych symboli

Powinna jeszcze zdrowo walnąć linijką w łeb. Drewnianą. Jak tak patrzę na to pytanie i to co rysujesz na kartkach to może jakbyś popytał będzie Ci się należała jakaś renta.

Ehhh myślałem, że będę mógł normalnie sformułować pytanie. Nie utożsamiam się z poglądami ww., poza tym sama swastyka nie jest jedynie znakiem faszystowskim, nabrała tego znaczenia dopiero w latach 20-ych. Było to głupie zajęcie, to wiem, jednak mimo wszystko był to najwyżej szlaczek na kartce nic więcej, nie miał zamiaru nikogo obrażać. Zadając pytanie na tym forum miałem nadzieję na rzeczową odpowiedź... Ehhh.
Tak więc dodam ubozsza wersję pytania, może wtedy ktoś mi odpowie:
Czy nauczyciel ma prawo zabrać kartkę z biurka ucznia? Wiem, że kk zabrania zabierania czyjegoś dobra ruchomego, ale czy kartkę można uznać dobrem ruchomym?
No i jeszcze dodam- nie musicie pisać o tym jaki jestem zły niedobry oraz, że nie ważna co na to prawo Rzeczypospolitej, wiem, że to co robiłem było głupie, jednak wątpię, żebym robieniem szlaczkow wyrządził komuś krzywdę. A co do nauczycielki to zabrała kartkę nie wiedząc co na niej jest. W lekcji nie przeszkadzałem, nie dostałem, żadnego upomnienia, wręcz przeciwnie- siedziałem cicho zajęty swoim zajęciem.
Żeby nie było, że nie uważam na lekcji- koniec roku, zwyczajnie nie była prowadzona

Powrót