Znaki Firmowe Capcom. Pilne !!!

• Autor wątku Autor wątku tomasson93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomasson93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam!!!
Otóż prowadzę już ponad pół roku forum o grze Monster Hunter na PlayStation Portable (Polska Strona o Monster Hunter - www.swiatmonsterhunter.fora.pl). Dokładnie 14 sierpnia dostałem takiego e-maila:

Szanowny panie ....... ........... (tu było moje imię i nazwisko)
W związku z wykorzystaniem znaków firmowych firmy Capcom w tym gry Monster Hunter na Pańskim forum Polska Strona o Monster Hunter - www.swiatmonsterhunter.fora.pl bez zgody przedstawicieli firmy Capcom i bez wykupienia przez Pana licencji na posługiwanie się znakami firmowymi Capcom Japan. Zostały podjęte kroki związane z ustaleniem pańskich danych w celu wysunięcia przeciwko panu pozwu sądowego z powództwa firmy o bezprawne wykorzystanie znaków firmowych CAPCOM i Monster Hunter. Nie posiada Pan Tantiemy i Licencji na promowanie naszych znaków firmowych.
Pragniemy jednak załatwić sprawę polubownie:

Może Pan wykupić licencje na promowanie znaków firmowych firmy Capcom za kwotę 300.000 euro. W tym przypadku prosimy o kontakt z działem Promo Japan Capcom Monster Hunter.

Dajemy również panu możliwość zlikwidowania forum posługującego się znakami firmowymi Capcom ma Pan na to 7 dni od dnia dzisiejszego. I umieszczenie w jego miejscu informacji w formie pisemnej z przeprosinami i wyjaśnieniem ze posługiwał się Pan znakami Firmy Capcom bez zgody zarządu Capcom i sytuacja ta nie powtórzy się więcej!

W przypadku nie zlikwidowania forum i dalszego kontynuowania procederu bez wykupienia Licencji skierujemy sprawę przeciwko Panu o odszkodowanie na kwotę 500.000 euro.

Dział Prawny Capcom Japan

親愛なる氏はトーマスTrojanowski
代表者の同意http://www.swiatmonsterhunter.fora....いる。あなたは私たちのブランドを促進するためにロイヤリティおよびライセンスを持っていない。
我々は友好的に問題を解決する:

あなたがライセンスを300000ユーロの量のブランドカプコンを促進するため購入できます。この例では、我々のプロモカプコンモンスターハンターにお問い合わせください。

私たちはあなたの機会をカプコンの商標を使用してフォーラムを除去するために与える場合は、7日を持って、今日の。私は謝罪と主からの説明書の形式で彼の場所に置くカプコンカプコンの当社取締役会の同意なしにマークを使用し、これはより繰り返されていません!

場合は、ボードを削除しない場合は、さらにライセンスをあなたに対して損害賠償500000ユーロにのぼるの場合を参照します買っていないの練習を続行します。

法律部カプコン日本

Proszę o szybką pomoc, bo nie wiem co mam robic. tomasson93

Ostatnia edycja:
Chyba nie pozostaje nic innego jak usunąć forum...

Zapomniałem dodac że adres e-maila był następujący: capcom_europe@ymail.com
Wydaje mi się, że ktoś się podszywa pod firmę Capcom.
Z tego co znalazłem w google.pl e-maile zakładane pod adresem ymail.com pochodzą ze strony YahooMessenger.com, a od kiedy takie światowe firmy zakładają poczty na darmowych skrzynkach. Proszę o pomoc, o wasze watpliwości itp.

Moją wątpliwością tu jest to że na końcu podpisują się "dział prawny capcom japan" a email szedł z capcom europe. Trochę to dziwne bo z tego co widziałem capcom ma parę "oddziałów" etc Japan, europe i jeszcze jakieś. Email szedł z capcom europe to chyba powinien być podpisany "dział prawny capcom europe".
To są moje odczucia.

dzięki, mam jeszcze jedna watpliwośc. Czy oni choby nawet sa normalni, przecież 500.000 euro to ja chyba przez całe życie nie uzbieram.

Niestety tyle się domagają za łamanie praw autorskich itp... Kiedyś pamiętam była sprawa brazylijskiego DJ'a który na dyskotece wykorzystał pirackie utwory i został ukarany karą 1,4 mln euro. Dla mnie takie kary są nienormalne ale co zrobisz...
Wracając do Twojej sprawy. Mimo tych wątpliwości wydaje mi się że jest duża możliwość że to niestety oficjalny email z capcom ;/

mimo wszystkiego zaryzykuję i nie usune forum

Na Twoim miejscu bym nie ryzykował. Poszukaj lepiej w internecie dużo informacji o tym capcomie, ich emailach, może znajdziesz ludzi z podobnymi problemami.

Trochę dziwnie ta wiadomość wygląda. Przede wszystkim powinna być podpisana imiennie przez kogoś, kto reprezentowałby firmę w tej sprawie, a nie jako dział. Również adres mailowy (a zwłaszcza z działu prawnego firmy) powinien być moim zdaniem na domenie @capcom.com. Czy masz konkurencję w kraju?

Tak, mam konkurencję !!! mam także takie same odczucia jak ty, aha i jeszcze jedno, jeżeli "niby" napisał to Capcom Europe (tak było napisane w tytule e-maila) to dlaczego na samym końcu podpisali się "Dział Prawny Capcom Japan". Podejrzewam że to blef z konkurencji.

Powrót