Znany sklep internetowy, niedostarczenie towaru i brak zwrotu pieniędzy.

• Autor wątku Autor wątku johny66
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

johny66

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

proszę o poradę dotyczą poniżej opisanej sytuacji:

1. na początku października 2008 zamówiony został w znanym sklepie internetowym na fakturę towar za ponad 3000 zł,
2. sklep przesłał @ fakturę pro forma z informacją że zamówienie zrealizowane zostanie w terminie do 4 dni roboczych po zaksięgowaniu wpłaty,
3. wpłata została wykonana,
4. sklep przesłał informację że wpłata dotarła i została zaksięgowana,
5. po mniej więcej miesiącu i ciągłym braku towaru wysłany został @ z pytaniem co dostawą, na który sklep odpowiedział żeby cierpliwie czekać,
6. mijają kolejne 2 tygodnie i przy ciągłym braku towaru, do sklepu wędruje kolejny @ tym razem z prośbą o zwrot wpłaconej zaliczkowo kwoty,
7. mijają kolejne tygodnie a pieniędzy nadal nie ma, odpowiedzi na kolejne @ również

szczerze mówiąc sytuacja zaczyna być dla mnie niepokojąca - tym bardziej że sklep funkcjonuje i realizuje inne transakcje

nie bardzo wiem co zrobić, gdzie to zgłosić (windykacja, prokuratura, gdzieś indziej), w jakiej formie wykonać zgłoszenie, jakie będą koszty i czas odzyskania pieniędzy

korespondencję elektroniczną mam (część @ jest podpisane niekwalifikowanym podpisem elektronicznym, część to zwykłe wiadomości w formacie tekstowym), potwierdzenie dokonania przelewu bankowego oczywiście również posiadam

uprzejmie proszę o podpowiedzi, wskazówki itp itd

pozdrawiam

Zglos to na policje.

Probowales dzwonic do tego sklepu?

Powrót