A
aro_40
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Mam działkę (oznaczę ją nr 1) ze służebnością drogi i przesyłu. W ciągu jest druga działka (oznaczę ją nr 2), dla której jest ta moja służebność, która graniczy z przyszłą drogą. Obie działki są na sprzedaż, tyle że ja mam współwłasność, a drugi właściciel nie ma oficjalnie dojazdu.
I mam pytanie.Obok jest właściciel pola, które ma trochę powyżej 1 ha. Czy jeżeli dogadamy się z tym właścicielem pola, że udostępni mam dojazd do tej działki nr 2 oraz umożliwi pociągniecie ewentualnie prądu i wody, to czy takie rozwiązanie umożliwi zniesienie służebności?
Jeżeli tak, to czy wystarczy normalna umowa pisemna czy też musimy iść do notariusza?
A jeżeli ni, to jakie jest rozwiązanie aby znieść służebność?
I mam pytanie.Obok jest właściciel pola, które ma trochę powyżej 1 ha. Czy jeżeli dogadamy się z tym właścicielem pola, że udostępni mam dojazd do tej działki nr 2 oraz umożliwi pociągniecie ewentualnie prądu i wody, to czy takie rozwiązanie umożliwi zniesienie służebności?
Jeżeli tak, to czy wystarczy normalna umowa pisemna czy też musimy iść do notariusza?
A jeżeli ni, to jakie jest rozwiązanie aby znieść służebność?