H
Hipcio1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam, jestem współwłaścicielką gruntu rolnego, mam swój udział, tj. 1/6. Chciałabym znieść na nim współwłasność, wszystkie strony są zgodne jednak ze względów osobistych nie mamy możliwości stawienia się w jednym czasie u jednego notariusza więc wybraliśmy metodę przez sąd, będzie taniej i tylko ja stawię się na rozprawę (mam w tym interes i mam najbliżej do sądu właściwego ze względu na położenie działki). Pytanie jednak jest takie jak założyć taką sprawę bo każdy jest właścicielem z tytułu dziedziczenia, jednak każdy dziedziczył po kimś innym, wygląda to mniej więcej tak:
Przez dziedziczenie mam na myśli prawomocne postanowienie sądu (każdy dziedziczył w drodze postanowienia). Jak założyć tą sprawę? W spadku po Osobie "A" była tylko ta działka, po Osobie "D" tylko współudział we wspomnianej działce (1/3) a po Osobie "B" Osoba "G" odziedziczyła dom i wspomnianą działkę.
Przez dziedziczenie mam na myśli prawomocne postanowienie sądu (każdy dziedziczył w drodze postanowienia). Jak założyć tą sprawę? W spadku po Osobie "A" była tylko ta działka, po Osobie "D" tylko współudział we wspomnianej działce (1/3) a po Osobie "B" Osoba "G" odziedziczyła dom i wspomnianą działkę.