zniesienie współwłsności i ucieczka od spłaty bez zabezpieczeniay

• Autor wątku Autor wątku magdasoc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdasoc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Mój były konkubent sprzedał dom zaraz po wydaniu Postanowienia o zniesieniu współwłasności ,mój prawnik nie zabezpieczył mnie w chwili wydania postanowienia!Dom sprzedany ,nic innego konkubent nie posiada ,mieszka u matki nie pracuje i śmieje się z Sądu ,Postanowienia i prawnika który nie potrafił zabezpieczyć domu przed sprzedażą z jego strony!Jakie są realne możliwości odzyskania pieniędzy ze spłaty na moją rzecz?Gdzie i komu mogłabym zlecić tą sprawę odzyskania długu, gdyz komornik nic w tej sprawie nie zrobił chociaż jak się dowiedziałam a formalnie pieniądze były jeszcze na jego koncie i była możliwość zablokowania?

No jak sprzedał to powinien mieć pieniądze - trzeba uzyskać na postanowieniu klauzulę wykonalności i iść do komornika.

tak jak pisałam komornik nic w tej sprawie nie robi a klauzula wykonalności jest już u niego od maja a konkubent sprzedawał to w czerwcu!Postanowienie zostało wydane również w maju;

No a była Pani u komornika i pytała w tej sprawie? Wspominała Pani komornikowi o tej sprzedaży i że konkubent powinien mieć pieniądze ze sprzedaży?

A składając wniosek do komornia wniosła Pani (tj. jak rozumiem pełnomocnik w Pani imieniu) o wszczęcie egzekucji z tej nieruchomości dłużnika?

byłam nawet podałam nr konta gdzie miały byc przelane pieniądze od pani która kupiła ta nieruchomość z jej banku na konto mojego dłużnika!Wczesniej była umowa przedwstępna więc pani zapłaciła 10 procent dłużnikowi i wzięła ten dom pod hipotekę gdzie pisała do Sądu ksiąg wieczystych o przyspieszenie przepisania księgi wieczystej na nią ze względu na wyższą ratę!

egzekucje komornik wszczął ale dopiero po tym jak sie dowiedziałam w czerwcu że nieruchomość tą sprzedajeczyli mieli parę dni do momentu zaksięgowania i zablokowania rachunku dłużnika co tego nie zrobili!Komornik nie poszedł sam do banku tylko wysłał pocztą co niestety sie przeciągnęło w czasie i pieniędzy na koncie juz nie było!

może jest jakas inna możliwość sciągnięcia pieniędzy bo wiadomoż ze sprzedaz była prawdziwa i pieniądze zostały przelane na konto mojego dłużnika?czy jest jakas firma ktora jest dobra na rynku i odzyskuje pieniądze od takich cwaniaczków?

Powrót