A
AnGeLiKa222
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam mam na imie Angelika mam 22 lata w zeszłym roku mój ojciec złożył wniosek o zniesienie obowiązku alimentacyjnego na mnie i moja siostrę oczywiście sad przychylil się do wniosku z tego powodu ze siostra wyszla za maz i miała swoje dzieci a ja po prostu znalazłam prace za granica i mi się nie naleza ponieważ skończyłam szkole . dodam również ze ojciec nigdy się nami nie zajmował oraz nie placil alimetow . kiedy mam wzięła z nim rozwod przebywal w zakładzie karnym po wyjściu z niego mielismy kontakt dopóki nie poznał nowej zony . od 13 lat nie mamy ze sobą zadnego kontaktu oprócz widywania się czasem na ulicy gdy jestsmy w Polsce . No ale do brzegu nigdy się nie zajmował nie płacił. po latach mama dowiedziała się o funduszu alimetayjnym i z niego zaczęła kozystac .ale przez czas gdzie nie korzystala z funduszu narosł spory dlug i chiałybysmy z siotra odzyskac te pieniądze . sytuacja majatkowa mojego ojca jest bardzo dobra mieszka za granica ma swoja firme dom samochody pieniądze ale jak do tej pory nie mogłam tego udowadnic . Ale wynajęłam prywatnego detektywa który zebrał dla mnie wszytkie dowody i mam czrno na białym ze ukrywał swój majatek przed organami scigania , i teraz o dalej adwokat? komornik? sad? MOPS nie wiem proszę o jakas podpowiedz . mało tego chciałabym go pozbawić praw rodzicielskich czy w moim wieku to możliwe ? serdecznie dziekuje za pomoc będę bardzo wdzieczna za najmniejsza porade . pozdrawiam Angelika