Zniesławienie i Szukanie Winnego

• Autor wątku Autor wątku Azbest_1212
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Azbest_1212

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Zamierzam się podjąć nowej pracy, lecz od jakiegoś czasu dowiaduje się że ktoś rozprowadza na mój temat dziwne i dosyć szkodliwe plotki.

NP. Że skakałem z okna. Pare dni temu w mojej okolicy faktycznie chyba była taka akcja, że ktoś sobie próbował odebrać życie.

Albo co gorsza, że zajmuję się "Nielegalnym handlem" na terenie mojego przyszłego szefa, czego dowiedziałem się od kilku osób. Przez to szef chwilogo odmówił mi podpisania umowy do wyjaśnienia.

Żadna z nich natomiast nie chce wyjawić źródła tych informacji, "a bo gdzieś tam słyszałem", "a bo to mi ktoś w tajemnicy powiedział", i szukaj wiatru w polu.

Podejrzenia: Jakiś czas temu (plus minus 2 miesiące) miałem nieprzyjemność mieć do czynienia z podejrzanym typem - ćpun (może mieć to styczność z zarzutami na mój temat) i hazardzista. Po tym jak doznałem przez niego nieprzyjemności powiedziałem mu co mu się należało, w zamian zagroził mi fizycznym spotakniem, ale później go zablokowałem. Jak popytałem ludzi o niego, to ponoć kawał skurczysyna.

Jestem osobą bezkonfliktową i nie mam wrogów, oraz nigdy tak nie plotkowano na mój temat, ale biorąc pod uwagę wspomniany wyjątek i timing to mam małe wątpliwości co do winnego.

Jednak jak mam mu udowodnić winę? Nikt nie wyjawi tożsamości plotkarza.

Powrót