zniesławienie..

• Autor wątku Autor wątku kika!!
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kika!!

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Mam pewien dylemat..
Otóż w ostatnim czasie dowiedziałam się, że pewna osoba, a mianowicie moja sąsiadka i znajomego mama obgadały mnie i moją siostrę , która aktualnie przebywa za granicą od 1,5 roku i niebyła w Polsce od pół roku. Oczywiście to co o nas powiedziały jest kompletną bzdurą. A wiem o tym wszystkim od mojej bratowej, ponieważ ta sąsiadka przyszła do mojego domu rodzinnego gdzie mieszkają moi rodzice i brat z żoną. Czy ja w tej sytuacji mogę założyć im sprawę o zniesławienie, mając na świadka tylko moją bratową?? Bardzo proszę o pomoc!!!!:(

ale na czym polegało to zniesławienie ? co konkretnie powiedziała?

...że w necie są zdjęcia rozbierane moje i mojej siostry z jakimiś facetami, co jest bezczelnym kłamstwem...

czyli sprawcą jest osoba która zamieściła w sieci te fotomontarze....a nie sąsiadka która zauważyła je w sieci i podzieliła się tą informacja z inna sasiadka...

ale w tym problem , że żadnych zdjęć nie ma i nie było to jest ich wymysł!!!!
Córka jednej z tych plotkar pokazała moje zdjęcia na NK, gdzie jestem na zdjęciu z moim mężem na naszym ślubie!! i zdjęcia są z kościoła i z pleneru, gdzie nie ma żadnej golizny!!!!!!!!!! A sądzę , że one nie mogą przeżyć tego , że nie wiedzą co się z nami dzieje, bo na wsi pojawiam się raz na miesiąc i ten czas spędzam z rodzicami, a siostry tak jak pisałam wcześniej nie ma w Polsce od ponad 1,5 roku....

czy ktoś mi pomoże i poda z jakiego paragrafu mogę wnieść oskarżenie??? i czy mam jakieś szansę na wygranie sprawy ??:(

Idz do Prokuratury i opowiedz całą sprawę, tam ci powiedzą co i jak :)
Pozdrawiam

Powrót