Znieważenie - proszę o rady.

• Autor wątku Autor wątku Myopic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Myopic

Myopic

Użytkownik
Odpowiedzi
153
W ostatnich dniach na terenie Wspólnoty Mieszkaniowej, którą zamieszkuję, wraz z kilkoma innymi osobami angażowałem się w sprawy organizacyjne, mające na celu odwołać nieudolnego zarządcę. W konsekwencji różnych działań nie udało się go odwołać, a ja otrzymałem od jednego z mieszkańców bloku maila z taką treścią:
@Panie xxx - prawdziwy bohater nosi majtki na spodniach i pelerynkę, proszę to rozważyć, byłoby Pana łatwiej rozpoznać
Mail ten został wysłany także do wiadomości wszystkich pozostałych mieszkańców bloku - około 70 osób. Mail został podpisany imieniem i numerem mieszkania i klatki.
Poczułem się znieważony, gdyż ta wypowiedź miała mnie zdegradować publicznie, ale zastanawiam się, czy nie jestem nadwrażliwy. Co sądzicie - czy według Was jest to znieważenie z art. 216kk?
Proszę o rady.

Ostatnia edycja:
Proszę administratora forum o usunięcie tego wątku, gdyż przez omyłkę umieściłem go tutaj.
Ponownie umieściłem moje zapytanie tym razem poprawnie w dziale karnym.

Ostatnia edycja:
Wątek jest we właściwym dziale. Jeżeli uważasz, że naruszono Twoje dobra osobiste możesz pozywać z powództwa cywilnego.
Jeszcze nie "ścigają" za ironię i sarkazm.

więcej zachodu niż korzyści z tego maila

Dziękuję za odpowiedzi. O to mi chodziło, aby poznać co myślą na ten temat bierni obserwatorzy. Pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót