Znikająca kasa z play na kartę

• Autor wątku Autor wątku sellboss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sellboss

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam jakiś czas temu zakładałem tu temat o zniknięciu ponad 100zł z konta Play na kartę z ofertą Lubię to , po wielu mailach zadzwonił do mnie jakiś konsultant z play i powiedział że to przez to że przez 3 miesiące nie doładowałem konta i kasa została zarekwirowana WTF? Czy tak można wgl? Nikt mnie o tym nie poinformował , i rzekomo wynika to z regulaminu który miał mi wysłać i do tej pory go nie widzę.Co o tym myślicie?:what:

Że warto czytać Regulaminy. Czy w związku z brakiem doładowań straciłeś możliwość odbierania połączeń przychodzących?

Na forum było już kilka identycznych tematów.
Przed przystąpieniem do korzystania z danej usługi należy zapoznać się z jej regulaminem.
Regulaminy są dostępne na stronie www danego operatora.
I tyle.

Korzystasz na co dzień z komunikacji miejskiej? Czytałeś regulamin przewoźnika czy też nie?

Pablo_11 napisał:
Że warto czytać Regulaminy. Czy w związku z brakiem doładowań straciłeś możliwość odbierania połączeń przychodzących?

Podobno straciłem z tego co mi powiedział konsultant ale zabieranie kasy za to to jest śmieszne.

arturoooo napisał:
Na forum było już kilka identycznych tematów.
Przed przystąpieniem do korzystania z danej usługi należy zapoznać się z jej regulaminem.
Regulaminy są dostępne na stronie www danego operatora.
I tyle.

Korzystasz na co dzień z komunikacji miejskiej? Czytałeś regulamin przewoźnika czy też nie?

Ale koleś powiedział że to niby we wszystlkich ofertach tak jest więc się pytam czy play ma prawo za... mi moje pieniądze które wpłaciłem na kartę?! To jest śmieszne.

Ponieważ ta oferta polega na regularnym doładowywaniu konta. Jeśli tego nie zrobisz w określonym czasie i wysokości, zgromadzone środki przepadają. Tak to sobie wymyślili, a Ty się na to zgodziłeś.

Pablo_11 napisał:
Ponieważ ta oferta polega na regularnym doładowywaniu konta. Jeśli tego nie zrobisz w określonym czasie i wysokości, zgromadzone środki przepadają. Tak to sobie wymyślili, a Ty się na to zgodziłeś.

Przepadają? Mi koleś powiedział że sobie zarekwirowali oO.Złodzieje i tyle. Nikt mnie o tym nie informował.

Jakie to piękne...obarczasz operatora winą za swoją niekompetencję :o

Zawsze możesz napisać skargę do UKE, albo udać się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.

U wszystkich operatorów tak jest jakby co.

W momencie kiedy wpłaciłeś jakąś sumę, to już nie są twoje pieniądze. To są pieniądze operatora, za które tenże zobowiązuje się przez określony czas świadczyć ci określone usługi, do wysokości salda konta. Twoja sprawa, czy chcesz je wydać, czy nie.

arturoooo napisał:
Jakie to piękne...obarczasz operatora winą za swoją niekompetencję :o

Zawsze możesz napisać skargę do UKE, albo udać się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.

U wszystkich operatorów tak jest jakby co.

Te [...] regulaminy są po to aby kraść kasę od ludzi którzy są niepoinformowani proste.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wittka napisał:
W momencie kiedy wpłaciłeś jakąś sumę, to już nie są twoje pieniądze. To są pieniądze operatora, za które tenże zobowiązuje się przez określony czas świadczyć ci określone usługi, do wysokości salda konta. Twoja sprawa, czy chcesz je wydać, czy nie.

Jak nie to jest podobnie jakbym na konto wpłacał , wpłacam pewną kwotę by móc dzwonić itd.

sellboss napisał:
Te poyebane regulaminy są po to aby kraść kasę od ludzi którzy są niepoinformowani proste.

Od prawie 10 lat korzystam z kart przedpłaconych u różnych operatorów. Nigdy nie miałem żadnych problemów.
Ale ja jestem na bieżąco ze wszystkimi regulaminami i zmianami.

sellboss napisał:
Jak nie to jest podobnie jakbym na konto wpłacał , wpłacam pewną kwotę by móc dzwonić itd.

No i masz taką możliwość.
Ja w Play mam rok ważności konta od ostatniego doładowania.

Powrót