Zniknięcie pieniędzy, które zapłaciłem komornikowi

• Autor wątku Autor wątku david98_m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

david98_m

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, moi rodzice mają następujący problem. Przez zaniedbanie i niechlujstwo mieli do spłacenia jakiś tam dług z lat początku XXI wieku (2000-2002 rok) za samochód. Razem z odsetkami dług ten wynosił ok. 50 tyś złotych. Na pobory mojej mamy wszedł komornik i udało jej się spłacić 20 tyś. złotych i po dopłaceniu jakiejś tam sumy dług był spłacony, ponieważ doszli do ugody i z 50 tyś dług został zmniejszony do 25 tyś.

Po 2 latach i przejęciu władzy przez PiS (nie wiem czy to ma jakiś związek) komornik, który pobierał pieniądze z konta mojej mamy trafił do więzienia i dzisiaj przyszedł list z tej samej kancelarii, gdzie ten komornik pracował, że do spłacenia jest ponownie dług 50 tyś + jakieś tam koszty sądowe i wyszło, że moi rodzicie od nowa muszą spłacić 75 tyś długu.

Co z tym zrobić? Sprawa dziwna, ale na nasze standardy i nasz kraj bardzo możliwa, czekam na jakąś odpowiedź.

Gdzie została wpłacona reszta długu: w kancelarii czy u wierzyciela ?

Istotne są potwierdzenia wpłat, przelewów, zarówno tych dobrowolnych jak i przez pracodawcę dokonywanych. Z kim była ugoda zawierania. Było coś podpisywane? Jakieś postanowienie o zakończeniu egzekucji...

Powrót