zniszczony samochod- sprawa trafila do trybunalu

• Autor wątku Autor wątku gitness
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gitness

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam, w grudniu uieglego roku podczas incydentu na ulicy doszlo do zniszczenia samochodu na przydroznym parkingu, z uwagi na fakt iz bylem jedynym obcokrajowcem (pijany polak wracajacy z baru), gdy przyjechala policja zostalem zabrany na komisariat zatrzymany do wyjasnienia i oskarzony o zdemolowanie auta, nakazano mi zaplacic 1500euro w celu umorzenia sprawy. oplaty tej nieuiscilem z powodu braku tak owej gotowki, dzis otrzymalem zawiadomienie o wszczeciu postepowania w trybunale. co mi za to grozi? czy moge spodziewac sie wiezienia? jakie moga yc tego konsekwencje? na co sie szykowac? sprawa odbedzie sie w nadchodzacy wtorek na terenie francji. prosze o wskazowki i pomoc prawna? z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi!

W jakim trybunale?.Mysle ze powinienes pisac w innym dziale tj. systemy prawne innych panstw-Francja,bo ta sprawa nie dotyczy prawa polskiego. Moze moderator przeniesie ten watek.

no wiec jeszcze raz, wracajac z knajpy gdzies tak w okolicach polnocy, doszlo do zamieszek na ulicy przy czym zostal zniszczony samochod, przyjechala policja, zatrzymala wszystkich ktorzy znajdowali sie w tym miejscu, w tym mnie, jako jedynego obcokrajowca, reszta ludzi to francuzi, z uwagi na fakt, ze niebardzo pamietalem zajscie, rano na komisariacie powiedzialem wprost ze wracalem z baru dosc mocno pijany i niebardzo pamietam co sie stalo, jak sie pozniej okazalo pozostali zatrzymani jednoznacznie powiedzieli ze zaczalem awanture bylem pijany itd itd
nastepnie policja po uzgodnieniu z prokuratura nakazala mi pokryc straty jakich dokonano owczesnej nocy i sprawa bedzie zamknieta, ja jako czujac sie nieodpowiedzialny za zaistniale zajscie niepoczuwam sie do potrzeby zaplaty kary w wysokosci 1500 euro, sprawa trafila do sadu francuskiego, czego moge sie spodziewac?
podkreslam ze po zeznaniach zostalem wytypowany jako jedyny odpowiedzialny za stawiane zarzuty.

w trybunale, w sensie we francuskim sadzie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót