Znow Allegro ...

• Autor wątku Autor wątku rekinrw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rekinrw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam !

Mam pewien problem zalicytowalem na aukcji internetowej i wygralem ta aukcje.

Jednak nie jestem chce kupic wylicytowanego przedmiotu. Proponowalem sprzedajacemu zwrot kosztow aukcji jednak ten straszy mnie sadem i pisze ze musze kupic ten przedmiot.

Czy bede musial kupic ten produkt ?

Tym przedmiotem jest samchod...

Czy musze cos kupowac w ciemno ? Czy nie przysluguje mi w tym przypadku prawo zwrotu produktu zakupionego przez internet w ciagu 10 dni ? jak by to mialo wygladac ?

pozdrawiam

z licytacji zwrot nie przysluguje, pozatym dotyczy od transkacji firma -> konsument.

Taka licytacja jest to zawarcie umowy cywilnoprawnej i należy się liczyć z jej skutkami. Z jakich powodów nie chce Pan kupować tego samochodu? Stan techniczny się nei zgadza? Kupujacy wprowadzil Pana w blad??

Witam,

Mój znajomy znalazł się w podobnej biedzie. Jednak z jego strony na przeszkodzie zrealizowania aukcji stanął wypadek losowy. Czy w takiej sytuacji, jeśli sprzedający straszy go pozwaniem do sądu, a zwrócono sprzedającemu koszty aukcji, mój znajomy ma możliwość odstąpienia od zawartej umowy? Umowa nie była aukcją kup teraz, a została zawarta na drodze licytacji.
Czy prawo znajduje dla osób w jego położeniu ratunek? Szkoda wynikająca z tytułu poniesienia kosztów wystawienia przedmiotu na portalu aukcyjnym została naprawiona, jaka więc zasadność składania pozwu do sadu?

Będę wdzięczny za odpowiedź, zainteresowałem się tym tematem:)

" Witam, dziś oferuję ślicznego ...... rocznik 99. stan idealny, kilka drobnych rysek.Opony stan bdb. Motocykl jest zarejestrowany i opłacony. Sprawny w 100 %. Rozważę każdą rozsądną ofertę jeśli cena nie osiągnie ceny minimalnej która i tak jest bardzo ATRAKCYJNA :) "

w/w opis na aukcji allegro

wylicytowalme najwyzsza kwote
ale po oględinach okazało sie ze motocykl jest powypadkowy, wyremontowany
jest poskładany z części z różnych motocykli

3 jest mozliwość abym zerwał umowe
zawartą poprzez serwis allegro ?

ewentualnie
czy taki remont nie powinien być dokanany przez autoryzowany serwis ?
i w trosce o swoje bezpieczeństwo moge zarzadać atestów i faktur na dokonane czynności

DZIĘKUJE
POZDRAWIAM
RS

Ostatnia edycja:
Powrót