zobowiazanie a odwieszenie wyroku

• Autor wątku Autor wątku dragan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dragan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich forumowiczow zluzacych pomoca nie obeznanym w prawie :) Swoj temat zamieszczam tutaj bo wydaje mi sie to odpowiedni dzial.Szybko postaram sie opisac swoj problem . Zostalem skazany z artykulu z art. 297 kk i wyrok 1 rok pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na 2 lata ,nakaz zaplaty wyludzonego kredytu tj. 800zl na rzecz pokrzywdzonego tj. banku,a takze dostalem kuratora.Wyrok ten konczy mi sie w tezaz styczniu, chodzi mi o te sprawe z nakazem zaplaty na rzecz banku tj pokrzywdzonego.Przez ponad pol roku nie splacalem tej kwoty na rzecz banku ,sprawa trafila do firmy windykacyjnej oni naliczyli swoje odsetki nie wiem ile ich jest okolo 500zl.Kurator teraz kazal mi splacic ta zarzadzona kwote tj.800zl albo moga mi wyrok odwiesic .Zarzadzona kwote przez sad tj 800zl wplacilem na konto firmy windykacyjnej i moje pytanie jest takie,co z tymi odsetkami naliczonymi sobie przez firme windykacyjna?moim zdanie jest to juz sprawa cywilna miedzy mna a nimi tzn firma windykacyjana,jak to bedzie naprawde wygladac w zeczywistosci,czy w takiej sytuacji jesli splacilem zarzadzona kwote sad moze odwiesic mi wyrok prosze o pomoc?

Jeżeli zostało zapłącone to co orzekł sąd to nie ma podstaw do odwieszania kary. Błędem poważnym było płacenie jakiejś firmie windykacyjnej.

Pasqud dzieki za szybka odpowiedz .Pasqud moglbys mi wyjanic dlaczego to byl blad i czy bede mial z tego powodu jakies konsekwencje,dodam ze dzwonilem do tego banku i oni sami mi tam powiedzieli ze sprawa trafila do firmy windykacyjnej i znimi mam sie teraz kontaktowac

Ponieważ nie firma windykacyjna była podmiotem któremu miał pan płacić. Ale skoro bank potwierdza to nie ma problemu. Chyba że zacznie się kombinowanie z tym, na poczet czego zaliczono wpłatę.

Mam jeszcze jedno pytanie, jesli zalozmy splacilem to 800 zl a firmie windykacyjnej pozostaly ich naliczone sobie odsetki to czy firma windykacyjna moze dac ta sprawe do komornika chodzi o ta pozostala naleznosc ,czy sami bede sciagac te pieniadze odemnie :?:

Powrót